Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

sasi

No, igen ezek már egy „fehér” embernek nem átlátható kapcsolástechnikával készülnek.  

http://www.sasovits.hu/anyag/rontgen/felvetelek/felvetelek.htm" TARGET=_fnew> A 17éve vásárolt Nokia 2110-ben még a fokozatok, mint a régebbi adó-vevőkben, szépen elkülönülnek egymástól.

bznc93pf5

sziasztok.

keresek valakit akit ért Omron szervóvezérlő paraméterezéséhez.

KoLa

Na! ezt a fajta HarmonicDrive-t hozzad magaddal a legközelebbi talira[#nevetes1][#worship]

PSoft

Fehérvárra???????????????

Még,....GYALOG is!!!!!!!!!
Mi az nekem???
A hátamra csapom,oszt annyi.
Ötko indulok,nyóóócra ott is vagyok.:)))
De,Te is ottlégy ááám időbe!!!

[#wave][#wink][#worship]

KoLa

Én már hangolok Fehérvárra!

PSoft

Mééég,...azt a Pécsi Trombitást kéne kiugrasztani a vackábóóól.:)))

000000000

Tisztelt Fórum társak.
Valaki megtudná mondani nekem hogy ez a szerkezet mire való? Mire használják? Alább láttam hogy sok mérőműszer ismerő és kedvelő van itt.

000000000

Szerintem ez egy hót mezei szögmérő aminek az egyik "szára" a libella. Én építkezéshez használnám.

xg2w6ib9x

Üdv Laslie Mester !
Figyelj megpróbáltam valamit:
Van egy olyan, hogy elfelejtett jelszó.
Beírtam a saját nevemet és néhány perc múlva elküldték a jelszavamat mailben.
Utána beírtam a Te nevedet is. Elméletileg mostanra Te is megkaptad a tiédet.
Remélem, hogy a mail hozzáférásed rendben van.
Nézd meg a postafiókodat elméletileg ott van a fiókodban.[#integet2]

e3h0cv4ph

Mi ezt a cégbe napi szinten javítjuk, és nem csak kalapáccsal, hanem bármelyik BGA alkatrészt cseréljük.

s2k5ycubj

Gratulálok![#eljen][#eljen][#eljen]

s2k5ycubj

Egyébként kalapáccsal könnyű,úgy nekem is megy.

VighLajos

A kőműves azon tipródott az egyik utcabeli építkezésen, hogy a ház sarka, vagy a villanyoszlop a ferde...
[#eplus2]

Szalai György

A libella két végén lévő fúrtfejű csavar arra utal, hogy ólomzárral ellátható, vagyis hitelesíthető, a hétköznapit meghaladó pontosságú műszer volt. A pontos leolvashatóságot szolgálja a fő skálával szemben felrajzolt nóniusz skála is. Kőművest, ácsot, nem láttam még tized fok pontosságra törekedni, ők a szögértéket inkább átlóméréssel pontosítják. Korabeli rozsdamentes anyagból, igényesen kialakított, speciális csavarokkal összeszerelt, tartósra és üzembiztosra tervezett műszer. Nincsen rajta állványra rögzítő szerkezet, sem távcső csatlakozás, ez a geodéziai felhasználását szerintem kizárja. Lehetne ipari gép beállító, de az ipari gépeken inkább csak a vízszintest és függőlegest kell pontosan beállítani, egyéb szögeket nem. Az egyetlen alkalmazás ami eszembe jut, ahol együtt van a derékszög alatti bármely  értékű pontos szög beállítás igénye, a tartós, hiteles műszer igénye ebben a fogas íven stabilan állítható formában, az a régi honvédségi löveg beállítás.
http://gyujtemeny.zsibvasar.hu/estatic/c1i/571/571601.jpg" TARGET=_fnew>Van is nekem egy pont ilyenem, gépbeállító pontos vízmérték helyett.

mxjj54gxi

Azért pár szót érdemel a nóniusz is, ami egy fokot 16 részre oszt! (60 szögperc/16=3,75 perc, elég idétlen érték)
Ez nem szokványos, és biztosan segítene a felhasználás kitalálásában, ha tudnánk, hol kellett ilyesmit alkalmazni.