Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

zozo

De jó nosztalgiázni :) Én is a packetrádiózás idejében voltam utoljára aktív és üzemeltettem a veszprémi egyetemen a PSK node-ot.
Internet még nem volt elérhető, de már akkor tudtunk a világ nagy részére ingyen irogatni számítógépen, 1,2 KB sebességgel!!!   :)  

sanyi84

Nekem már rég lejárt az engedélyem, talán még nem adták oda a HA6ICI hívójelet senkinek. A baráti kör már sajnos széthullt, kapcsolatot még tartunk de nem minden naposak a beszélgetések mint a rádiós korszakban.  

zozo: Emlékszem a graphic pakettre meg a baycomra is, jó buli volt de már vége.

Csuhás

Talán már nekem sem él a hívójelem, anno HG5CES hívójellel még csomagrádiós bbs-t is üzemeltettem.
Rég volt, jó néha nosztalgiázni egy kicsit.

keri

Pedig pár betűre biztos.
V  (mint az 5. szimfónia) tititi tá
E  ti
S tititi
O tá tá tá

Amúgy nem tudok morsésni. Zéró ritmusérzékem van és tökéletesen alkalmatlan vagyok rá :)

gorbi

keri

Pedig a katasztrófa rádiózásban lenne helye a packetnek.

Jön egy globális összeomlás, se internet, se mobiltelefon nem lesz, az adatátvitel még ha lassú is pedig hasznos és hatékony. Egy hosszabb szöveget e-mailen jobb elküldeni, főleg ha kritikus számok is vannak benne.

sanyi84

Jól telepítve pár kézi rádióval is és jó antennákkal megoldható lenne az ország "lefedése". Persze nem kényelmes, nem okostelefonok világa, nem is bombabiztos de vész esetén lényegében a kiépített infrastruktúrát el kell felejteni, ha árvíz van nincs áram, mobiltelefon átjátszó tornyok se biztos hogy működőképesek, háború esetén pedig még ez is csak megfelelő kezelőkkel. Most annyira fel vagyunk készülve a békére, ne is legyen háború de azért egy egy globális katasztrófa ( nagy erejű napkitörés) évekre megbéníthatja az infrastruktúrát. Ha marad is ép rádió kezelők nélkül csak egy fekete vacak, energia forrás egy más tészta. Érdekes dolog ez , jó ha az ember "látott" már ilyet, tudja kezelni.

zozo

Csuhás mester, ismerős a hívójeled, nem voltunk egyszer közös kabhegyi antennaszerelésen még az OB Zolival együtt?

PSoft

Jah,....

Most,hogy mondod,az SOS már be is ugrott.:)

Abban az időben a 100/120-as ütemet könnyedén csináltam oda/vissza.
Azt mondták akkor,...az jónak számít.:))

Na de,azóta eltelt majd 40év.:(((

000000000

Ha jól tudom a mobilok is képesek lennének p2p hálózat kiépítésére.

Csuhás

Azt hiszem nem, bár Zolit egy kicsit barátomnak tekintettem, és tudását azóta is tisztelem.

ANTAL GÁBOR

Fantasztikus hogy hány hobbista kezdte e "szakmát"rádiózással  Amit P Soft ir :
Nagyon régen,...még a ྂ-es évek elején/közepén sokat járogattam "rádiós szakkör"-be.  Rám illik
 A kollégium 13 emeletén volt az adó az antenna pedig a tetőn . Milyen izgalmas volt egy egy szerencsés időben ( ha jól emlékszem a leonidák miatt) Ausztráliával is kapcsolatot találni

sanyi84

Érdekes, de tiszta HAM találkozóvá vált a topic. Jó tudni sokan voltunk. Én már a majdnem legújabb generáció tagjaként. Azért az MHSZ-nél biztos többen voltatok mint a mi kevés 10 fős csoportunk 98 környékén.

kuv5p7226

Nu... összejött a rádiószakkör?

Én a HA5KCF-ben toltam, óbudai úttörőház. Amikor kisúttörő voltam, úgy 12 évesen a HM vizsgán az őrnagy elvtárs leesett a székről, amikor 80-nal adni-venni kezdtünk.:-)

Miki2

Én pedig a HA0KDA rádiója melett múlattam az időt.