Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Ma leszedtem a rátekert szigszalagot a fáziskergetőről mint kiderült derékban törött,szétszedni körülményes mert pici alu szegecsekkel szerelték a két felet össze.A felirata a következő:" Tester-Szabadalmazva
110-600 v 1.2 ma.Tehát magyar gyártmány,apám az ötvenes években volt villanyszerelő ,akkoriban használhatta mert gyerekfejjel visszaemlékezve a 60-as években már volt a kezemben.

PSoft

Szép estét.

"Minek is lenne gyártási dátum?"

Már ne is haragudj,de Te kérdezted egyes szám harmadik személyként,hogy Ő "Hány éves?".:)
Én,lányos zavaromban írtam,amit írtam.:)
Most,így utólag visszagondolva,(két ötössel a hátam mögött)tényleg kissé pontatlan volt a kÓr megállapításom.:(
(talán,...ennél nagyobbat tévedni,nem fogok a későbbiekben sem)
Vagy ha igen,nyugodtan szóljatok rám,és én majd...jól meghunyászkodom!:))

De,már megérte ez a pár sor oda/vissza írás.
Mint minden eddigi írásodat,...ezt is élvezet volt olvasni!
Különösen a Gall druidákról ejtett mondatod volt számomra érdekfeszítő.
Sajnálom,hogy mindössze egy,nyúlfarknyi mondattal elintézted ezt a teremtési mítoszt.  
kicsit bővebben is írhattál volna róla! [#worship][#worship]

A szinkronizálásról...
Volt ám nekem is,mint még sok más sorstársamnak:((,szinkronizált színes tévém,ha jól emlékszem,COLOR STAR volt a szinkron hangja.:)))
No,...arra különösen igaz volt az Árpi,mára már szállóigévé vált mondata/mondása!:))

Annyi változtatással,hogy nem adtam el!
Az utolsó percig ragaszkodtam hozzá,....egy Eon-os(akkori ÉDÁSZ)"műhiba" végzett vele.
Tócsákban állt a könnyem,mint a készülék kávája alatt,az asztalra kifolyt paraffin.:((((

Szalai György

Lehetne ódákat zengeni a régi szakik alkotásairól, a maiakhoz képest. Ezért is fáj a szívem, hogy a mai generáció szemétre hányja az előző kincseit, miközben az Ő tákolmányaik sokkal kevesebb idő után kerülnek majd oda.
A mai DMM szappantartókat végérvényesen elnyeli majd a feledés pöcegödrének fekete lyuka, és a te tapogatód még akkor is teljes fényében ragyogni fog.
(Lett nemrég két darab 41M TBK telefon dobozom. Hogy az is hogy meg van csinálva. . .)

000000000

A napokban került hozzám egy orosz láncfűrész hejrepofozási szándékkal.Amikor a hengert lehúztam róla érdekes dolog tárult a szemem elé.Látom fogaskerék van a főtengelyen a sonka mellett,de mit hajt ez ottan.Aztán hamar ráleltem a nyitjára a dolognak,egy kiegyenlítőtengelyt forgat, csökkentve a vibrációt rázkódást.Érdekes megoldás az oroszoktól ,autóknál és motorkerékpároknál használnak ilyet.

guliver83

És mi a neve a fűrésznek az lehet tudni?

PSoft

Ha tirisztoros a gyújtása,akkor szinte biztos,hogy..."elektronyika".:))
Ha meg nem,akkor...drúzsba?:)

000000000

Kinézetre Husqvarna formájú,minden porcikája alu,semmi műanyag a dekli oldalán csak ennyi látszik "3ND"ez magyarul "ZID".

guliver83

És ha jól tudom, még volt az Ural is!

guliver83

Azt Tjagának hívták az egy újabb változat már, amit én és PSoft is írt az régebbi.

guliver83

Jó kis fűrészek voltak ezek anno!
Még egy pár éve voltak alkatrészeim is hozzá.

PSoft

Ugye,nem azt akarod mondani,hogy...
Nem csináltál fotókat róla???

PSoft

Itt is át kéne írni a topic címét,hogy...
Kizárólag képekkel...:))

PSoft

A napokban találkoztam egy,a mai napig működő,MO27-es olajkapcsolóval!
(nem is akartam hinni a szememnek!)

Gyönyörű állapotban,karcmentes,fényes a hamuszürke kalapácslakk rajta.
Kicsit mellé hajolva,halk zümmögéssel jelzi a kíváncsinak,hogy...MŰKÖDÖM...ennyi év után is!

legnagyobb sajnálatomra,nem volt nálam a fotomasinám.:((((
De,legközelebb,ha arra járok....
És járni fogok arra,mert tudom,hogy ott van,él,és...működik!:)

PSoft