Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

5000Ft volt a 200x300mm-es szilikon fűtőlap és a szilárdtest relé.
Alu lemezem volt hozzá.
Mekkora a nyomtatási területed?

3vv2btrhv

3vv2btrhv

Mivel a Makerbot zárt szoftver , nem lehet belenyúlni (én nem tudok ) Így csak az a megoldás lehet , hogy független lenne az asztal fűtés .
De én nem nyúlok a gépbe , így neked kéne be szerelned , ezt vállalod ?

ezsolt74

Akkor külső fűtés szabályozóval lehet megoldani legegyszerűbben.

3vv2btrhv

Igen, de azt is neked kéne intézni , tehát az árban mindennek benne kel legyen !!

ezsolt74

Itt a fórumon szoktak árulni használt külső fűtés szabályozót, az jó lehetne hozzá.

vjanos

Ez most mellbevágott, hogy abban a borsos listaárú, nem hobbyra árult gépben nincs asztalfűtés :O

ih7fm6t23

Asztalfűtés nincs benne, viszont van benne temperált nyomtatási tér. Hasonlóan nincs fűtött asztal pl. a Stratasys Mojo-ban sem, pedig az még annyira sem hobby gép... Nem feltétlenül kell fűtött asztal az ABS nyomtatáshoz.

vjanos

Gondolom valami buildtak jellegű tapadó tálca van bennük?

Jó olcsó lehet a Mojózás, https://youtu.be/cibbsqME1Pw?t=524" TARGET=_fnew>ha fejjel együtt kell cserélni az anyagot :S

ezsolt74

Megnéztem a Z18 tálca rögzítését, hát elég érdekesen oldották meg.
Ha nem lehet belenyúlni a szoftverbe akkor csak úgy lehet megoldani az asztal fűtést ha pont ugyan olyan vastagságú a fűtött asztal (alu lemez, szilikon fűtőlap,alsó szigetelés)mint az eredeti tálca.
Különben nem jó.

keri

És hány fokra lehet feltolni a munkatér hőmérsékletét? Mert ha elég magas akkor nincs is szükség fűtött asztalra.

ih7fm6t23

Úgy tudom, elég magasat, akár 70-80 fokot is. De nem ismerem a nyomtatót kimondottan.

ezsolt74

A 70-80 fokos nyomtatási teret szinte csak a Corexy nyomtatóval lehet megoldani, és csak bowdenes száltovábbítással, mert a motorok nem használhatóak ilyen hőmérsékleten,mindegyiket a fűtött téren kívül kell elhelyezni.
Itt már a fejet se lehetne ventilátorral hűteni.

vjanos

Az ABSt vajon hogyan, mire tapasztja le?