Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Talán így a kép is megjelenik, ha nem akkor jobb klikk kép megjelenítése:( bocs
http://kepfeltoltes.hu/view/160623/20160622_230847_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/160623/20160622_230847_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

ezsolt74

Kalibráld be az asztalt,cseréld ki rajta a maszkoló szalagot, ha ennek ellenére se jó akkor lehet hogy az asztal elvetemedett.
Nyomtass egy asztal kalibráló tesztet, ott látni fogod ha el van vetemedve az asztal, közben tudod állítani is az asztalt szemre(én sokszor csak így szoktam állítani).
Ja és az első réteg vastagságát állítsad át 0,3mm-re mert egyenetlen asztalnál sokkal jobb, kevésbé lesz olyan hely ahol szinte semmit nem nyomtat az első rétegnél.

000000000

köszönöm a válaszodat ezsolt74! igen sajnos erre gondoltam én is, hogy az asztal ment el.Próbáltam már kalibrálni. A sarkokon és középen is jó. tehát sajnos hullámos lesz akkor:s Azon gondolkodtam ha rá teszek egy sima tükröt az jó lehet szerinted?

000000000

Ne tükröt tegyél rá, hanem sima üveget. Legalább 3 mm –es legyen. Nekem is az van.
A tükrön a festék rontja a hő átbocsátást. Ezért jobb az üveg.  

ih7fm6t23

Hm, nem tudom, egy másik hasonló gépen nem kellett fúvóka méretet 0.5-re állítani, meg nem igazán szeretem az ilyen "hekkelős" megoldásokat. :) Jobban hiszek abban, hogy minden paramétert a valóságnak megfelelően kell megadni (fúvóka méret, szálátmérő)

ezsolt74

A szoftverük megegyezik?
Mert esetleg abba ha valami különbség van, akkor produkálhatna ilyet.

ezsolt74

Én tükröt raktam rá mert azt kaptam olcsón az (Ikea-ban),a minősége jobb volt mint ha vágattam volna az üvegesnél(rendesen meg voltak csiszolva a szélei).

keri

Ha rendesen le van szigetelve alulról akkor nem sokat számít a tükör alján a festék, de ha nincs akkor az is számít.

A széleit meg le lehet csiszolni vizes 3-400-as papíron. Meg mondjuk gyémántos tárcsával a peremeket le szoktam kerekíteni.

keri

Jó lenne már ha valaki megvenné előlem.
Küzdök magammal :) Szép masina, jól mutatna a tákolmányom helyett, de az enyém is jól funkcionál.
Dupla fej, meg picivel nagyobb munkatér kellene, akkor nem gondolkodnék, mert ez pont annyit tud mint az enyém...csak kulturáltabban.

ezsolt74

Ha lenne rá keretem és most állnék nyomtató vásárlása előtt akkor biztos megvenném.
Max feljavítanám egy kicsit, mint azt minden nyomtatóval teszem.
A gyári soha nem elég jó.
Most hogy feljavítottam a Craftbot-om és az nem lenne olyan jó, biztos hogy elgondolkodnék rajta.

ih7fm6t23

Már volt egy jelentkező privát üzenetben, úgyhogy nem kell aggódni. :)

keri

Huh, megúsztam :)

ezsolt74

Ma javítottam egy BQ Witbox-ot.
A nyomtató keveset volt használva, de az Y csapágyai már mentek a kukába, olyan csúnya daráló hangjuk volt, és csúnyán kottyantak(volt benne zsír) csak az X tengelyen van Igus műanyag csapágy, az Y sima golyóssal van szerelve.

Az Y végtelenített szíjai meg voltak nyúlva(egyenetlenül)így az egyik oldalra egy míg a másik oldalra két szíjfeszítő rugót kellett raknom.

Az anyag hűtés nem megfelelőm mert csak egy oldalról van hűtve, de úgy néz ki hogy ezt meg lehet majd oldani egy második ventilátor beszerelésével.

Nem értem hogy ez a nyomtató hogy lehetett tesztgyőztes.
Ami teszt videókat néztem azon csúnyábbakat nyomtat mint az én átalakított Craftbot-om.

Fűthető asztalt kellett szereltem rá, mert gyárilag fűtetlen az asztallal van(450.000Ft-os vételárba ez már nem fért bele).
4mm-es alu lemez lett az asztal, 230V-os szilikon fűtőlappal, szilárdtest relével.
Sajnos a Firmware-t (Marlin)nem tudtam frissíteni, mert nem találtam hozzá gyárit a neten, hogy az asztal fűtést be tudjam kapcsolni rajta.

3vv2btrhv

4mm-es alu lemez lett az asztal, 230V-os szilikon fűtőlappal, szilárdtest relével.  
Üzlet politikailag az én gépem sem fűtött asztalos , így nekem is szükséges lenne ez a megoldás . Kérlek kalkuláld ki mibe kerülne ez nekem , szintén a te szereléseddel .