Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Nemes János

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

PSoft

Gondolom már Te is láttál csilivili alumínium "gépcsodát",amit hetente hétszer puha ronggyal áttörölget a gazdája.:)
Mert különben csak porfogó a garázs sarkában.:(

Ha azt mondom,hogy ez a kis vacak termelte ki az 50W-os lézer árát....
Elhiszed???

svejk

El...
Van ismerősöm, aki a képen láthatónál sokkal vacakabbal is pénzt keres, nem is rosszul.

000000000

Ha nem titok elmagyaráznád pár szóban hogy az a fúrótokmány milyen célt szolgál?

Kicsa

Szia PSoft!
Én pedig a vezérlőre lennék kíváncsi kicsit részltesebben,egész pontosan a kézi-automata fordulatszám állítás érdekelne. Pont most tervezek én is ilyet összerakni,van egy ötlete de érdekelne,Te/Ti hogyan oldottátok meg!
Köszönöm szépen előre is!

PSoft

Nagyon egyszerű a magyarázat.:))

Akor épp,egy kűlönleges méretű betűbeütőt kellett csinálnom,6x6-os négyzetanyagból(késszárból)vörösrézlemezhez.
Ebbe a tokmányba fogtam be gravírozáshoz a szárat.:)

PSoft

Az a "kézi-auto" átkapcsoló semmi mást nem csinál,csak annyit,hogy "kézi" állásban áthidalja a H1-es panelon a marómotorrelé érintkezőjét.:))

Így a MACH-tól függetlenül is tudom pörgetni a Makitát.
Ja,meg még van benne,egy azthiszem valamilyen porszívóból bontott mezei fordulatszabályzó(előlapon a nagy,piros gomb).

Röviden...ennyi.:))

000000000

Szia!
Tényleg "pöpec" kis szerkezet a képek alapján.Én is húzott c45ből(persze előtte nem árt leedzeni) szerettem volna a csúszkáit megcsinálni a következő fém gépemet,de többen eltántorítottak tőle a pontatlansága miatt,de ezek szerint akkor neked egész jóra sikeredett a gépet megépíteni.Én bronz perselyek helyett viszont zx100as vagy danamid betétet alkalmaztam volna(vagy fogok alkalmazni.Gondolom azért nem kis munka lehetett az orsó és a lin vezetők párhuzamosságát beállítani,vagy van valami trükkje,állítási lehetősége a dolognak?Szerinted a danamid betétes csúszka működőképes elgondolás lehet?
Előre is köszi.

4um5b65d

Én a múltkor egy tejes dobozt felejtettem a gépen.
Rögtön rá is kérdeztek, hogy az miért van ott.
Gyorsan ki kellett találnom valami fedőtörténetet, mert ha egyszer megindul a pletyka akkor bajban vagyok.

- Ez a faszi annyi tejet iszik, hogy csak na...
- Ez a faszi sok tejet iszik
- Ez a faszi tejet iszik  
- Ez a faszi iszik.

Innentől elvágtam magam [#buck]

Szóval én sem vallottam volna be, hogy belemartam az asztalba és a fúrótokmánnyal takargatom a lyukat. :)

PSoft

Én akkoo,nem is szótam...

A kép alapján meg voltam róla győződve,hogy Te 2,8-as tejet használsz emulziónak.:))
Látszott is a képen a kampó,amire a kibökött tejesdobozt szoktad akasztani.:))

Még jó,hogy nem vallom be,hogy ott van!!!
Mikor ott nincs!!!
De,nehogy elvetesd velem az asztalról a jobb oldali makitakulcsot.:)))

bicme92us

Szia Laslie!
 Csengődi borozó, ismerős e a név, megvan még?

PSoft

A húzott anyagról,én is csak lebeszélni tudlak!!!

Ahhoz,hogy nálam jól működjön,majd egyheti kitartó,fárasztó(idegileg is)csiszolgatás,állítgatás kellett.
Még az olyanok is "csodámra" jártak akik tudták,hogy alapjábanvéve türelmes ember vagyok.:))

Talán http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Gravirgep/IMG_0346.JPG" TARGET=_fnew>EZEN a képen látszik a legjobban a csúszkák állíthatóságának a lehetősége.

A danamid-ról,én úgy tudom,hogy hajlamos a méretválozásra(olaj,nedvesség).
Ha rosszul tudom,majd a Laslie úgyis kijavít,ha hüleséget írtam.:))

z2a2u8wf

a monitornál eléggé kikönnyítetted a forgácslapot én azt javaslom tegyél még egy réteget hátulra mert nagyon könnyen törik.
tapasztalatból mondom nap mint nap dolgozok vele.

000000000

Egyetértek Veled,ezt az utat én is végigjártam annak idején, az 50-es húzott köracéllal.

mxjj54gxi

Ugyan nem vagyok Laslie, de a danamid valóban  imád dagadni! Veszi fel a nedvességet szerintem még a levegőből is.

svejk

Rferi! Neked volt közöd a Rikvest-hez?