Épül a gépem ::: Nemes János

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

may47wb

Nagyon szép mély szól belőle.  
Dinamikusan szépen szól.
Nem nagyon akarok belemerülni, de a magasakat még meg fogom csinálni.
Házimozi hangfal helyére lettek csinálva.
Ja és 20W-osak.

besirkyjh

Lehet azon zenét is halagatni ha dolgozol a hangján kicsit .

Elég az , ha jo az érzékenysége és van mivel hajtanod .

000000000

Kedves János!

Több kérdésem is lenne így első körben, de mielött rátérnék meg szeretném jegyezni, hogy ahogy azt már többen írták, jelezték nagyon impozáns kis cnc-t dobtál össze és mivel én még soha nem foglalkoztam ezzel a témával, így erre a blog-ra, posztra szerettem volna támaszkodni.

A kérdéseim a következőek:
1. Az alapanyagokat (aluminium, menetes szár, lineáris csapágy) honnan szerezted be?
2. Ismersz olyan vállalkozót, amatőr cnc rajongót, aki pénzért vagy anyagért cserébe, a lakásomba felhalmozódott aluminiumből tömböt tudna önteni?
3. Talán a legfontosabb, a vezérlő mennyiben hasonlít illetve mennyiben tér el a sokak által dícsért és sokak által becsmérelt kínai TB6560 M-Type típusú vezérlőhöz képest?

Ha a te általad megépített vezérlő jobb és/vagy olcsóbb, mint a fent említett darab, akkor hol tudok utána olvasni és merre találok róla bővebb infót, akár megépítésről, akár vétellel kapcsolatban?

A válaszokat előre is köszönöm.

may47wb

Helló!
Az anyagokat gyűjtögettem, cseréltem, apránként megvettem, motorokat a vaterán...
A trapézmenetes orsót a bibus-nál vettem.

Ha segítség kell, kérj itt a fórumon a megfelelő topikba.
Én idő és kellő tapasztalat hiányába nem tudok neked segíteni.

A TB6560-as vezérlőt nem ismerem, de lényegesen olcsóbb mint amit én csináltam (SLA7062).
Erről is tudsz kérdezni, a fórumon biztos van aki használ TB6560-as vezérlőt.

Üdv!

may47wb

Nagy butaság lenne az ER szárat így ráeszkábálni a gravírozóra?
A 19mm-es csapágy belefér abba az aludarabba, a két tengelyvéget meg valahogy össze lehetne passzintani.
Feketével a csapágyak pirossal a vágás helyét jelöltem.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%e1nos/K%e9pek/100_8243_resize.JPG" border=0>

000000000

Megkapod a cnc nóbel díjat, ha megcsinálod tökéletesen!

t5jvxzhgc

Többet érdemelne az az ERxx-es szár,... de,Te tudod.:)

xkbv3nx0d

ó hát:) ez egy szép projekt...

leesztergál, másik előfúr loctite tengelyrögzítő és már kész is:)

000000000

Helyes a meglátásod!
A patronbefogóből egy fortunát kell csinálni két csapággyal és bármivel forgathatod! Akár a gravírozóval is.

besirkyjh

Szia  

Azt is mond el légyszives hogy miért tennéd ezt ?
Gondolod hogy a mostani motorod joban birja majd a 3mm fölötti maroszárakat ?  

n2g2e5sms

Igazad van, épp hasonló géppel fúrtam 6 os fúróval és hát nem épp volt tökéletes az eredmény. No de kicsit nyalogatni anyagot vastagabb maróval oké. Én egy alu lapra felfogattam a motort és két csapágyházat rászereltem az alu lapra , a szár meg  a motor közé gumikuplungot tettem, nem rezonál csak annyir mint előtte maga a motor.

may47wb

may47wb

Csak 3-as és 3.17-es patront vettem hozzá.
Ettől a gravírozótól nem tudok elszakadni.
Elég sokat kibírt, de a patronja nem valami jó.
Már többször is kicsúszott a szerszám és nem mindig sikerül úgy meghúzni az anyát, hogy ne üssön a szerszám.
Szóval a motor megfelelne nekem a 130 wattjával meg a nagy hangjával kb 0.5Kg, csak a patron része nem valami jó.
Gondolkodtam rendes fortunában, a svejk motorjával vagy egy kis 67W-os motorral meghajtva.
http://indavideo.hu/video/Hobby_cnc_23" TARGET=_fnew>MOTOR01
http://indavideo.hu/video/Hobby_cnc_22" TARGET=_fnew>MOTOR02
De túl nehéz és túl nagy lenne az én gépemre.

000000000

Nekem ER11 szárral van összeházasítva egy 12V DC motor, olyan, mint amit a Varsa árult kitben. Ez kapott egy PWM szabályzót 24V-ról, meg 2db golyós csapágyt. Egy 5/8mm-es kuplunggal van összerakva direkt hajtásban és tökéletesen viszi az 1/8-as szerszámokat még aluba is!

besirkyjh

POnt ezért vigyázz a motorra . Használd csak hajtásra akár kuplungon keresztöl :Az ER -11 nek meg csinálj egy jo kis házat ( Ügyes kis manus vagy Te ) .Nekem vag egy 60W körüli DC motorom amit 50V-rol hajtok ( 6 - 7000fordulat igy ) és azzal munkálok meg "keményebb " anyagokat .
Ne nyulj a házához mert nem lesz tökéletes , használj kuplungot !