Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Gumis

Indította gaben, 2025 február 26, 08:01

Előző téma - Következő téma

gaben

73ucmss8s

Üdvözlök Mindenkit!!

Régen sokat olvastam ezt a fórumot és ennek a fórumnak és a Youtubenak köszönhetően készítettem egy kísérleti (játszós) és egy komoly gépet is.
A következő feladat a következő lenne. Ebben kérem a segítségeteket.Ki mit javasol?

[yt]Radc4oSuYJU[/yt]

Üdv Gumis

73ucmss8s

Egy két tagot kértem privátban hogy segítsen nekem mindenki elhatárolódott tőlem. Mi ennek az oka? Valakit megsértettem?
Mert hogy ötlet szegények lennétek azt kizárnám. Olvastam itt meleget hideget. Ha valaki egy tengeri akváriumot szeretne látogasson el a http://www.korallszirtes-akvarium.hu/index.php
oldalra. Mi ott nem vagyunk ötletszegények ennyire mint ti.

Szalai György

Szerintem a feladat volt túl széles spektrumú.
Valaki építsen neked egy ilyen gépet?
Vagy csak egy részét?
Vagy a program a kérdés?
Pontosíts és a kérdésre szerintem kapsz itt feleletet.

73ucmss8s

Köszönöm a válaszodat. [#law]  Én meg csinálok mindet hegesztek vezérlést kötök meg mindent. Na de miből legyen? A váza 60x60x6 mm zártszelvényből? A motoroknak elég a nema 34 8.5 nm? Tokmánynak elég a 315 mm? stb. A felnik 13"-22" kéne befogni.A legnagyobb fejtörés bevinni az adatok hogy mit kéne marni.[#fejvakaras]

svejk

Ha mint írtad építettél egy komoly gépet is, akkor a videón levő nem lehet akadály azzal a trapézorsós meghajtással.

Szerintem azon a gépen a külcsíny többe került mint ami tényleg a lényeg.

kaqkk007

Csak két tengely kell az x és a z ,  a vezérlőbe a felni ívét kell g kódban bevinni

73ucmss8s

Juhász Gergő üzemelte be a gépemet ő is írhatna ide egy két sort.

73ucmss8s

Köszönöm a hozzászólássódat. [#law]. Na ezt nem értem na azt hogyan?

svejk

Marni? Ugyan nem néztem percről-percre végig a videót de én csak esztergálást és az elején bemérést láttam.

kaqkk007

A felni formáját aspire vagy valami más programban megrajzolod  és ebből a "vonalból" fordítasz egy g kódot amit a vezérlő már értelmezni tud .

svejk

[#nemtudom]No de akkor hogy fogsz segíteni Pityu74-nek? [#kuss]

73ucmss8s

Igen esztergálni kell. Már nagyon sokszor megnézetem a videót.
Mindig találok rajta új információt.

73ucmss8s

Na csak elindult kerék. Hogy segítek neki? [#fejvakaras]
a MACH3-ról érdeklődik ha jól olvastam. Remélem nem egy munka darabot hoz hogy másoljuk le azt marjuk. Azt is remélem hogy nem egy 22" felnit hoz hogy esztergáljam fel tükör fényesre.

svejk

Oké, örülök, hogy nem sértettelek meg a kérdésemmel. :)

Én azt nem értem ebben a felni esztergálásban, hogy mi lesz a kerekített küllősökkel?
Azokat is egyszerűen lesíkolják.

A tükrös felületről a gyémántlapka gondoskodik az sima ügy.