Épül a gépem ::: Gumis

Indította gaben, 2025 február 26, 08:01

Előző téma - Következő téma

8irerv4i

Most megint megnéztem a videót .
A tokmány elképzelhető hogy 315 -ös .
Figyelnem kellett , de mutatja hogy pofatoldalékokkal fogja a felnit  . Puha pofákba lehetne menetet fúni ,könnyebben .
Olvasom régóta a fórumot én is , de ez a bemérés dolog nekem reménytelennek tűnik még az elv megértése is (számomra).
Már néhány embert kiakasztottál kicsit szerintem :)
A komolyabb általad épített gépről meg néznék néhány videót , hát ha lendületet ad nekem is .

iv43r83d

Szerintem a vázat 100x100x6 zártszelvény!A felniknek mérjed meg a külső átmérőjét és úgy válassz tokmányt!

xw705sph

A bemeres a trukkos. A mozgasbol kellene a kodot generalni, gondolom valami utmerovel megoldhato lenne.

8irerv4i

[#eljen] Köszi ! Az elv akkor rendben , így már értem .
További részleteket , azt hagyjuk egyenlőre , nekem az még mindig reménytelen .
És megértettem Svejk pici poénját is :)

73ucmss8s

Köszönöm válaszodat nem vagyok sértődékeny ha oda kell baszni akkor tegyük meg. Inkább kérdeznék mielőtt vásárolnék.Nem minden felnit lehet így javítani. Az újak java része ilyen sőt ha políroznám akkor viszont a lakk nem lesz tartós rajta.
Milyen gyémánt lapka kell hozzá ? Bár a videón az is látható.

73ucmss8s

Hogy rajzolom meg? A videón bedigitalizálják.

78f0c82z

Lenne egy sanda gyanúm, esetleg nem dolgozhat ez a gép egy eredeti felni forma ; küllö ív adatbázissal? elég röpke volt ez a bemérés épp csak végigszaladt egyszer az a tapintó.

3ztiz2p39

Ma már mindenféle lapka kapható, a találkozókon is szoktak lenni az egyik fórumtársunknál PKD lapkák.

3ztiz2p39

Jó a digitalizálás, a mach3 is tudja.
Én nem értek hozzá de van több fórumtársa ki ujjából kirázná a megoldást erre a részre.

73ucmss8s

Már erre én gondoltam mivel a felniket öntik így minden felninek ( típuson belül is ) más az ívük tehát minden egyes darabot digitalizálni kell mivel csak a kés 0.45 mm esztergál le belőle. Én ezt a bemérés nem látom át.

73ucmss8s

Igen ezt a megoldást várom leginkább. [#taps]

3ztiz2p39

Eső sorban keresd meg Tibor45-öt, most Robsy néven szerepel a fórumon.
Neki ez az egyik szakterülete.

A többiek meg majd bízvást jelentkeznek maguktól is.

73ucmss8s

78f0c82z

Te sehogy nem rajzolsz a gép mikor beméri a felületet, azt használod egy varázslón keresztül, és csak a fogásmélységet állítod Te be.
A videón is ez történik

73ucmss8s

Eben tudnál neekm segíteni?