Épül a gépem ::: Gumis

Indította gaben, 2025 február 26, 08:01

Előző téma - Következő téma

78f0c82z

Ez a videó reálisabb a bemérésról. a felni külső peremét veszi a gép z 000- nak, és Y+ irányba (befelé haladva) a mérófej érzékeli a +; -; elmozdulásokat, pl 0,5 m/m- ként.
Ezeket a pontokat a szoftver összekötve, egy ivet tud kirajzolni , és megvan a pontos felülete a felninek.

[yt]APIF1tXXfpE[/yt]

s7manbs8

Ez miért ilyen lassan mér ? Nagyon eltávolodik amikor hozáér vagy direkt ilyen ?

s7manbs8

A mérési pontokból lehet csinál egy DXF-et, majd arra generál egy kódot, vagy ez mifle gép saját vezérlése van ?

4im2adcie

Abban bízhatsz, hogy itt senki nem fog elhatárolódni Tőled.
Ez a fórum azért piacvezető mert magyarország ( a világ) legkreatívabb fóruma.
Ezt bizonyítja az is hogy a problémádat itt vezetted elő, remélve hogy kapsz válasz.
És már kaptál is sokat, majd rájössz.

A témában van lóvé ha egy ilyen csicsa gépet ráállítottak.
Parasztosan megoldható ha a felnit homokszórják, majd szinterezik ezüstre, de ez a forgácsolt egy más minőség.
A szkennelés és a forgácsolás egy gépen nem nagy ügy, de a fapados (nem csicsa) verzióhoz is kell 3...8 millió ft ..szerintem
Ha nincsen ennyi befektetnivalód akkor nem érdemes belekezdeni. Ezt neked kell átgondolnod.

xw705sph

Ez ilyen Renishaw szeru eszkoznek tunik.

xw705sph

Van mar hobby arfekvesu is. 3 rovid video rola.

73ucmss8s

EZ a videó nekem is meg van már mint letöltve a bemérése lassú.Az nem tetszik benne.

73ucmss8s

Köszönöm a hozzászólást 90x120x65 cm (HXSZXM) gépre gondoltam.
1 millióra saccoltam az anyag árát. Lehet hogy több lesz azt majd kipótolom.Majd meglátom a végeredményt. Sok felni van amit lehetne vele megmunkálni. Próbafelni van nekem vagy 30db.

73ucmss8s

Szerintem a mérése lassúnak találom, de veszek egy ilyet is próbára.

xe44memnh

Egyszerűbb megcsinálni mint elmagyarázni. :(
Mach3 -mal belehet digitalizálni, nem kel külső program a szerszámpálya elkészítéséhez.
Mechanikát ha eltudod készíteni akkor utána pofon egyszerű az egész.
Én egy régi eszterga ágyát lehet szétvágnám és abból indulnék ki, azt akár fellehetne fordítani is.
Vagy küld el a felniket nekem felesztergálom neked :)

3ztiz2p39

Bíztam benne, hogy meg tetszik szólalni! :)

78f0c82z

Jó munkához idő kell, lehet gyorsitani, de nem a végtelenségig

650 magas??? asztali felniszabályzó??? Lehet ésszerübb lenne a lábazattal egybeépíteni, stabilabb gépet kapnál,azt a felnit meg is kell fogni, forog kb 800- 1500/ perc stb

73ucmss8s

Köszönöm sokat segítettél azzal hogy a Mach3 ezt tudja a felniket elvinni hozzád nem lenne költséghatékony mivel Budapest Nyíregyháza 230km oda pláne hogy sok autónak nincs másik garnitúrája amit ideiglenesen fellehetne tenni. Sokan ezt megvárnák a kapu előtt vagy később vissza jönne érte.

zwnavt8rw

sziasztok
szerintem nem fontos az hogy ilyen baromi gyorsan forogjon, ha eszterga szerű marógépben gondolkodunk, bár végiggondolva lehet hülyeség, mert bár a felület lehet sima, viszont az esztergálás felülete lehet hogy szebb...
na mindegy csak ötletadónak...

felület követésre meg van jópofa lézeres mérőke is, pl omronnak , hátha azzal gyorsabb lenne a folyamat, mert így, az viszi el az idő 99% -át

73ucmss8s

Tudnál írni egy típus számot az melyik omron lenne jó nekem?