Épül a gépem ::: Ati

Indította gaben, 2025 február 26, 07:58

Előző téma - Következő téma

vyvk7xm7

Hoppá, újdonság !!!
Az oszlopok és sarokmerevítők anyaga alumínium? Miféle rendszer az? Ismert a gyártója vagy az eredeti felhasználása?
(Első ránézésre pneu munkahengernek tűnt, de már nem.)
Nagyon tetszik, hogy a kötései csúsztathatóak.

mutz8958e

[#eljen]

Én is kíváncsi lennék a függőleges felépítményre.

4umhue7vh

Egy célgép  bontásából származik. A cég pneu aktuátorokat gyárt,de ezek építőelemek. MONTECH

4umhue7vh

jó lenne belőle 1-2 köbméter![#nyes]

g0jc0w8zy

Attila, erről a nagyobb gránit vázas gepedről is tehetnél fel néhány fotót, mert egyben, távolabbról még szerintem sose láttuk, csak közelített képeken. Engem nagyon érdekelne. Illetve valami specifikáció is.

4umhue7vh

A közeli képek oka a helyhiány, ha 2 méterre szeretnék állni tőle akkor ki kell mennem a sufniból.[#nyes] Azért majd valamit megpróbálok. A gép 800x800x150mm munkaterületű, encoderes léptetők hajtják, kivéve a Z tengelyt,azon egy 3 fázisú léptető van. Gyorsjárata X-Y tengelyen 7m/perc A főorsó egy gyári CNC ből származik 30-as kúp van benne, barkácsolt szenzoros brushless motor hajtja, 50 voltról megy, max áram 40A 700-7500 fordulatszám tartományba használható. PL. 1000rpm, kb 1500W, de ez már a gép mechanikai korlátait feszegeti PL. d40mm marónál.
Az x tengely golyósorsólyát, egyszer hátulról előre fogom rakni, ezzel csökkenthetem  az anyagrugalmasságok miatt fellépő oldalirányú rezgéseket. Ha túl jó lesz, majd hozzá tuningolom a főorsót.[#nyes]

vyvk7xm7

Hasznos egy ilyen, ha kicsi a helység. Nekem bevált.
Amire nem gondolt a gyártó: Hogy a telefonokat védőtokban tartjuk és arra ez már nem jól illeszkedik.

4umhue7vh

Csináltam pár képet. Befejezve talán soha nem lesz. Kb 70-80% készültségnél lett egy munkám rá, gyorsan összecsaptam, azóta csak a főorsót cseréltem ki. Azért a szerszámcserélőt még megcsinálom,

mutz8958e

ywathzay

Ügyesen összehoztad. A minap szemeztem egy ehhez kísértetiesen hasonló kialakítású, de kicsit masszívabb, magasabb Z oszloppal rendelkező gépvázzal (úgy 2300kg) annak a lábrésze is gránitból van. Aztán rájöttem, hogy én jobban járok ha veszek egy működő marógépet és azt cnc-sítem, merthogy én az életben nem bírnék befejezni egyet az tuti.

4umhue7vh

Sziasztok! Valami lett a gépemmel, de nem jövök rá mi a baj. Hetek óta vasat marok, egész elfogadható volt mostanáig, egyik pillanatról a másikra, a képen látható felületet produkálja, 0.2mm fogásnál is, előtte (a kép felső fele) 0.5mm fogást tudtam venni d40 maróval, 40 százalékos átfedéssel, most meg össze-vissza rezeg az egész pép. Megnéztem a lineárokat, orsókat, főorsót, nem lötyög semmi, Átnéztem az összes csavart, lapkákat cseréltem. Az orsó végcsapágyaknak volt egy kis kottyanása ráállítottam. semmi változás. Valakinek van valami ötlete?

4umhue7vh

A kép elfordult, a jobb oldal, amikor még jó volt.

3xeir0p5y

csak mint ötlet... nem lehet, hogy a maró motornál egy tekercs sérült(égett, zárlatos, stb...)?