Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

VighLajos

No, igen! Igazad van Tibor!
A vállalkozó elkészíti a tárgyat 2500+áfa áron, a feltört verziós garázstuningos számla nélkül 500 Ft-ért.

svejk

No persze...
Azonnal zárjuk be a Mach3 topicot, mert az elején páran megvettük a szoftvert.
Sőtt az egész fórumot mert van itt pár ember akinek gyári CNC gépe van és sértjük az érdekeiket.  

3vv2btrhv

Sajnos nem , a Falunapon leszek , oda már rég jelentkeztem .

3vv2btrhv

A szoftvert vettem meg a hardvert magam fejlesztem , ha legörgeted a topikot megtalálod a munkáimat , igen nagyon meg vagyok vele elégedve , főleg az 5. verzióval ami már kezeli a két kamerát .

ebalint

Tudod van akinek minden szoftvere legális...

Betojok.

3vv2btrhv

Fejlesztésem a projektor és kamera felbontásának növelése irányában folytatódik . LG Minibeam Pro FullHD .

000000000

Üdv Mindenkinek!

Van itt egy digitalizáló amit egyszerű lenne  megépíteni csak az a gond nincs kapcsolási rajz, esetleg valaki ért annyira hozzá hogy ebből kapcsolási rajzott készítsen ?

https://ngtautomation.wordpress.com/2014/06/15/cnc-probe/

svejk

Itt nem a kapcsolás a lényeg, -ami valószínű túl is van bonyolítva- hanem a precíz mechanikai kivitel, elsősorban a pontos finombeállíthatóság.
Nagyon fontos, hogy az érzékelő végén a gömb a főorsó tengelyvonalába essen.
Csak így lesz teljesértékű a műszer.

Rabb Ferenc

Ahogyan svejk is írta, a lényeg a precíz mechanika. Azon belül pedig az aranyozott golyók és csapok

Egy kis iránymutatás a hogyan továbbhoz

000000000

Köszönöm a tanácsokat és a linket elkészítek egyet és elválik mennyire lesz használható.

svejk

Az elektronikát akár teljes egészében kihagyhatod, a két szél drót mehet közvetlen akár az LPT portba is, de ha van leválasztód az még jobb, akkor egy LED-et is sorba köthetsz vele.

000000000

Köszönöm, hasznos a link vannak benne jo ötletek!

3vv2btrhv

3vv2btrhv