Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

cu05ic9nw

Nekem is csinál hasonlót bövítenni kell a memóriát legalább 8GB ramm-al már nem fog hasonlót csinálni.

3vv2btrhv

i3jw58tr8

Sziasztok! olyat szeretnék segítséget kérni  hogy tud valaki segíteni nekem szeretnék egy David sls 3 scannert építeni valaki jártas e ebbe a témába

2vkx6unz

Nem tudom ki mennyire jártas benne. Valójában nem sok minden kell hozzá, de az jó drága :)
Kell a szoftver, egy jó projektor célszerűen minél nagyobb felbontású lehetőleg színenkénti tükörrel, hogy a villogás kisebb legyen, egy jó CCD-s kamera szintén minél nagyobb felbontással és USB3 interfésszel. Ehhez a kamerához egy megfelelő minőségű objektív is kell. Ezen kívül az állvány már aprópénz.
Ha mindből újat és jó minőségűt szeretnél akkor 3-5000 EUR simán elkölthető. Gondolom egy jó erős PC már adott :)
Sajnos az olcsóbb Firewire ipari kamerák már kiesnek mert nincs ilyen interfész az újabb gépeken és a működési módukból eredendően nem igazán működnek jól a Daviddal.
Ha van konkrét elképzelés mit is szeretnél akkor írd le és próbálok segíteni.

i3jw58tr8

Igen nem sok minden kell hozzá csak tavaly volt Budapesten 3d print nap és volt ott egy emberke aki egy házi építésű ilyen scant rakót össze és én ezen agyalok hogy olcsobra jönnék e ki ha én is össze raknák egy ilyet vagy marad a webshop és közel 1 milio ért megvásárolni érdemes e szerinted

i3jw58tr8

http://www.thingiverse.com/thing:36989 ezen a linken házi készítésű david van

2vkx6unz

Láttam egy ilyet a Gödörben, de az egy "gyári" volt.
Nos nekem van egy NEC projektorom és egy IDC ipari kamerám Fujinon objektívvel. Sajnos a kamera színes és ide egy monokróm lenne jobb.  

A projektor 25000 volt, az objektív 60-100 EUR használtan ~160 újan, a kamera olcsó volt 4500HUF vaterán, de az új ára ~400EUR. A probléma az, hogy a projektort nem 3 tükrös így van benne egy forgó színszrő amivel a különböző színeket állítja elő. Ez villogást okoz a képen és emiatt lesz hullámos a digitalizálás mint amilyen a linkelt házilagos megoldáson is van. Vagy ki kell venni ezt a korongot a rendszerből és ekkor nem lesz hullámosság viszont nem is lehet rendesen textúrázni. Ha ez utóbbi nem fontos akkor ez egy járható út, de a projektort sem tudod másra használni (mármint projektorként előadásra vagy szórakozásra). A másik megoldás, hogy 3 tükrös vagy színes lézeres projektort kell keresni ami jó drága.
Ezen kívül kell egy fotós állvány pár ezerért vagy egy sokkal stabilabb kamera vagy szintező állvány ~50000 forintért. Némi barkácsolás egy T nútos profillal és készen is van egy digitalizáló hardver. Ha van egy jó DSLR kamerád amit tudsz PC-ről vezérelni akkor az is bevethető.

i3jw58tr8

értem akkor érdemes házilag össze rakni egyet de és a szoftvert szerinted hol tudom megszerezni hozzá

2vkx6unz

Pl. itt tudod megvenni:
Ker-Soft  
Számítástechnikai Kft.  
1119 Budapest,  
Szombathelyi tér 14.  
Telefon: +36(1) 206-2147  
E-mail: info@kersoft.hu

2vkx6unz

Vagy E-bay-on is hírdet viszionteladó ~870 Euro a program.
Itthon is lesz vagy 300000HUF.

i3jw58tr8

állítólag van feltört verzió is valamelyik kliens oldalon csak nem találtam még rá

3vv2btrhv

Jó lenne , ha feltörést ne itt beszélnétek meg , mert az érdekeimet súlyosan sérti . Mivel nekem vásárolt engedélyem van .

i3jw58tr8

Bocsi bocsi akkor neked kompletten meg vetted a szettet?vagy csak a szoftvert neked hogy jött be ha szabad megkérdezni?

2vkx6unz

Eszembe sem jutott. Ki lehet próbálni mindegyik verziót ingyen, ha működik és jó akkor meg kell venni. Igaz egyre drágább (az 1.6 még jóval 200 Euro alatt volt. Most meg 8-900 Euro az ára a legújabbnak).
Persze amire összeáll egy működő rendszer sok pénz belemegy...

2vkx6unz

Jössz Fehérvárra? Ha igen akkor mivel készülsz?