Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

cu05ic9nw

de ahhoz kéne látni az eredetit, nem?
Viszont én nem akarok bizonyítani senkinek hogy menyire tökéletes, az nem az én műfajom versenyezzen aki akar én nem vagyok vevő rá!
Én meg vagyok elégedve mert próbáltam én már mindennel hogy milyen lesz eddig ez a legtökéletesebb!

3vv2btrhv

Szerintem ez nem verseny felhívás volt , hanem a tapasztalatok mérhető eszköze lett volna . Természetesen méltányolom a nézetedet , de azért jó lett volna egy összehasonlítás .

cu05ic9nw

összehasonlítás? mivel? mert szerintem csak is az eredetivel lehet összehasonlítani. én mivel láttam az eredetit és az eredményt megvagyok elégedve vele!!!!

3vv2btrhv

Én úgy gondoltam , hogy a programokat lehetne összehasonlítani , pl Visual SFM , AGISOFT , MEMENTO BETA , RC .Megcsinálnám én is a Nöi szobrot .

D.Laci

Igen egy kis stl részletre lennék kíváncsi, hogy mennyire adja vissza a részleteket.
Ahogy Tibor gondolta az „elérhető” szoftverek összehasonlítása lenne a cél, és azokból a legtöbbet kihozni.

3vv2btrhv

Ezzel lehetne , ha letöltöd .

000000000

Milyen festékkel tudnám lefújni a tárgyat amit szkennelni szeretnék?
A lézer csak fehér tárgyról verődik vissza jól, olyan festék kellene ami fehér spray de könnyen el is távolítható.

PSoft

Vegyél TESCO-s fehér diszperziós falfestéket.:)
Pár éve, egyszer használtam, igaz én, arra a célra amire gyártják.

Igaz hogy nem spray, de könnyen eltávolítható!!!

Kint az udvaron, "próba" címszóval áthúztam vele egy lécdarabot.
Gyorsan megszáradt a napon, na mondom ok. jó lesz a szín, mehet a falra.
A lécdarab kint éjszakázott az udvaron, az éjszaka jött eső, reggelre...tisztára mosta a festett fadarabot.:)))

sasi

Folyadékpenetrációs vizsgálathoz használatos előhívó a tökéletes választás, ugyanis azon kívül, hogy vakítóan fehér, ecsettel tökéletesen eltávolítható a porbevonat.

http://eszerszam.hu/index.php?termek_id=2386" TARGET=_fnew>Pl. itt kapható

D.Laci

Natúr fafelületre nem ajánlom, de még lakkozott felületre sem, kivéve, ha nem gond , hogy nem lehet maradéktalanul eltávolítani.
A felület sem lesz szép egyenletes sima.
Kár , hogy nem tudni, hogy milyen felületre keresi.

000000000

Egy füstszínű plexi darabot kellett volna szkennelni, amit később kinyomtatunk, elég íves,  a nyomtatás meg a sík felületre alkalmas inkább.

sasi

Az előhívó nagyon finom mészkőpor (krétapor) hordozó folyadékkal keverve. A folyadék aceton + izopropil-alkohol keveréke, melynek aránya gyártmányonként változik. Kötő anyagot nem tartalmaz.
Néhány éve, mikor kísérleteztem digitalizálással, gyerekjátékokat vontam be a penetrációs  előhívóval, majd ecsettel letisztítva hibátlanul tudtam visszaadni a gyerkőcöknek.
Nyílván az olyan felületen hagyhat nyomot, melyet old az aceton, vagy az alkohol.

3vv2btrhv

http://treedys.com/en/" TARGET=_fnew>Nagyon szép desings fotogrametria .