Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Szedlay Pál

Nekem ilyenem van de ez meg nem az olcsó kategória. Bár nagyon korrekt képe van.

http://www.bhphotovideo.com/c/product/404222-REG/Fujinon_HF125SA1_HF12_5SA_1_2_3_12_5mm_F1_4.html" TARGET=_fnew>Link

3vv2btrhv

Nekem 2/3 -os van .

besirkyjh

Sziasztok  

Segitség kellene .

Milyen modszerrel lehet pl egy érmét vagy hasonlo méretü tárgyat digitalizálni ugy hogy az cnc-vel kimarhato legyen ? Mi kel hozzá ? ( hátha van a fiokjaimban hozzá cucc ) .

3vv2btrhv

Én megcsinálom neked a Debreceni talin . Akkor mindig grátisz digitalizáltam .

besirkyjh

Szia Tibor

Mind a 200 kilot :))

Csak vicceltem , valami saját érdekelne ami az enyém és én is tudom használni .

3vv2btrhv

Akkor a talin megmutatom .

besirkyjh

Oksa , ott találkozunk :)

Köszönöm szépen .

VighLajos

Maximum úgy, hogy gyárt egy C-M42 közdarabot, és vásárol hozzá egy Nikon-M42 közgyűrűt.

Szedlay Pál

Így is jó?
http://www.ebay.com/itm/M42-Mount-Lens-Adapter-to-16mm-C-Mount-Camera-Adapter-/270842223508?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item3f0f745b94" TARGET=_fnew>Link

Azt sem tudom milyen lencsét akar használni a C-s kamera csatlakozóhoz. De szerintem csak azt nem talál amit nem keres.

3vv2btrhv

http://forum.david-3d.com/download/file.php?id=7639&t=1" border=0>

Kinder tojás figura magassága 38mm

keri

Ő M42-es objektívről beszélt, olyanhoz már csináltam menetet. De valóban nem érdemes, csak akkor ha nem kapható.

VighLajos

Akár jó is lehet.
M42-es optikát viszonylag olcsón lehet kapni.

keri

És hány vonal/mm felbontású szerinted középen egy régi filmes objektív? Vannak a neten mérések majd minden gyakori objektívre, utána nézhetsz.

Nekem csak egy "olcsó" 60ezer forintos 17-70-es Sigma utazó objektívem van DSLR-hez, de még ez is fényévekkel veri felbontásban és kontrasztban az összes régi fém-üveg objektívet. Az a filmes objektív amelyik meg tudja ezt, az meg drágább is még használtan is. Nem véletlenül, mert üveg minőség, precizitás és optimalizálással, meg a spéci bevonatokkal lehet elérni a minőséget, nem az oroszos, minél nehezebb annál jobb módszerrel.

A kompakt fényképezőgépekbe is beleteszik a jó lencsét, csak nem kínából kell rendelni, ezeknél a kisebb méret miatt könnyebb optimalizálni. Meglepő, de nekem a régi Canon S3-asom ugyan olyan jó optikai felbontású képet is csinál mint a Canon 30D ezzel a Sigma objektívvel. Az újabb kompaktok meg még jobbak is.

Most már csak az érzékelő jóval nagyobb dinamikája és a szűk DOF az amiben jobb a DSLR-m egy átlag 100ezer forintos kompakttól. Na meg az, hogy az én kezemben fényképezőgép van, nem egy műanyag kütyü :)

keri

Amúgy valószínűleg elbeszélünk egymás mellet.
A Canon filmes EF és hasonló modern filmes lencsék valóban elég jók még mindig.

Nekem öskövület M42-es szovjet és NSZK lencséim vannak. Ezek közül csak az 50mm-est tudom bármire is használni, mert annak még a DSLR-en is egészen jó képe van, de azt is csak mérsékelt fényviszonyok között, mert nincs rajta tükröződés csökkentő réteg és minden angyali dicsfényben úszik ha sok a fény :D