Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Tisztelt Basa János  
Mindenféleképpen találkozni szeretnék önökkel !!
Idöpont egyeztetéssel emailben megkeresem .

u3xrz0cut

RogerCo

Szevasztok !
Próbálom életre kelteni a David Laserscan V3-at, de egy gépen sem sikerült még?!
Mi lehet a gond? Fent van a dotnet framework 3.5 Sp1 (más gépen a 4.0) directX-ből is a 9-es 10-es. És egyszerűen nem indul el a DAVID Olyan mintha az XML-re panaszkodna.
Ha valaki tud segítsen.
Hétvégén Bíztam benne Hunka Tibor kollegánk ott lesz Hatvanban. De nem volt sajnos.
Köszi:
Roger

Messer

Egyáltalán nem indul? Be sem jön a kezelőfelülete?   Vagy csak később ad hibaüzenetet a kamera kijelölésnél/beállításnál?

RogerCo

Egyáltalán elsem indul.. a "DOS-os" fekete ablakban egy vége láthatatlan hibaüzenet.
Roger

RogerCo

Ugyanakkor a V2-est is sikerült letöltenem. 2.6.2 Az megy mindegyik gépen. De én a V3-ra vagyok kíváncsi.
Roger

Messer

Próbálj ki egy V3 Beta -t. Ha nincs küldök.

RogerCo

Hali, kipróbáltam a Beta-t is. Az eredmény ugyanaz:(
a könyvtáramba tettem fel két képet. ezte kapom sorrendben hibaüzenetnek.
Hátha valaki meglátja benne  mi is a hiba :(
http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/David/" TARGET=_fnew>Hibaüzenetek
Roger

MoparMan

az XML-lel van valami baja
próbáld meg feltenni  http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=6276" TARGET=_fnew>EZT

3vv2btrhv

Sajnálom nem tudtam elmenni a talira . Kaptam egy határidös munkát .  
Erre igazábol a David forumon Sven tudna válaszolni .

43pbwjg8s

Egy ki probléma van....
Ez nem 3D scan!
Gyakorlatilag ugyanezt tudja már egy jó ideje a Quicktime VR.  
Persze még hasznosabb megoldások is léteznek melyekben a képtömeget valódi 3D digitális pont, és felülethalmazzá dolgozzák fel.
Ez már alkalmas bármiféle reprodukcióra.

Ez egy gyönyörű hasznos technológia azonban itt igen kíváncsi lennék rá, hogy ki és hogyan használná fel.

De! Minden tiszteletem a munkáért!

PS: Az öntvény Gyuriéktól van? Esetleg valami kapcsolat?

43pbwjg8s

Azért hogy más is rétse, idéznék valamit:

"Ezek a képek, nem 3D scanner képek, nem 3D grafikai munkák összessége, ez teljes mértékben fotós szemlélet eredménye, épp ezért nem mozgathatóak a térben bármilyen irányban, de a nézőpontok sokasítását a technológiai sor megvalósíthatja, annak csupán a felvételi képek darabszáma szab határt."

Tehát ha az oldalon ez van leírva akkor ne írjuk ide a 3D scan kifejezést rá!

RogerCo

Hali, kipróbáltam. Nem hozta meg a várvavárt eredményt. Az egyik gépen fent is volt, a másikra relepítettem, az eredmény ugyan az a V3 nem indul el :(
Az egyik gép SP2-es a másik SP3-as. Van annak itt jelentősége hogy a Windows magyar nyelvű? Ugyis az egyik gépet ujra akarom telepíteni. tegyek fel angol ablakokat rá ? Akinek működik milyen konfigja van ? Mert a David oldalán nem sok harver követelmény állítanak, és szofteresen sem. DotNET 2.0 vagy magasabb éd DirectX 9.0 vagy magasabb.  
Köszi:
Roger

Messer

Nálam magyar WIN7 64bit alatt megy.

RogerCo

Ok, kösz.
Nem adom még fel ilyen könnyen.
Bent a melóhelyen is elsőre elindult. 64Bites XP. Itthon meg egy nyűves gépen sem. Igaz hogy amit használok gép az Win2000Server (mert bevált, stabil és nem támadják) azon pl a telepítő sem indul el :( a maradék másik két gép meg amolyan teszt gépek integrált kütyükkel. A harmadik meg a MACH-os gép oda meg nem akarok semmi oda nem illőt feltelepíteni :(
Mindegy, szerzek vmi lepukkant PIII 1.1GHz-es van egy Celeron-os alaplapot procival és külön videókártyával. hátha az meghozza a kívánt eredményt. Egyébként a V2 az mindegyik gépen elindul.
ROger