Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

svejk

Jobb mint az eredeti! [#eljen]
Gondolom, csak úgy csuklóból, unaloműzésképpen. :)

D.Laci

Van még mit reszelni rajta.. :(
Elmennél te is egy tanfolyamra, akkor kisujjból kiráznád! :)

3vv2btrhv

Forgató a digitalizáláshoz , szellemes megoldás .
http://www.david-laserscanner.com/forum/download/file.php?id=4738&mode=view" TARGET=_fnew>Szabadalom !!

svejk

Ilyen f@sza szabadalmi leírást már rég láttam/olvastam. :(

D.Laci

Értem én, hogy villanymotor de mi hajtja?

000000000

ebalint

svejk

Egy régi csendes fórumtársunk kérdezi, hogy mivel követted el ezt szép "domborítást"?

3vv2btrhv

Linkeld be légyszíves a leirást , nincs idöm megkeresni .

D.Laci

Aspire
Artcam-al is meglehet.

svejk

Honnan vegyem? Te linkeltél szabadalom helyett egy semmitmondó képet, csak nem akarod érteni az iróniát.

svejk

Köszönöm, remélem olvassa az illető.

3vv2btrhv

Bizonyos értelembe az volt a szándékom , hogy érzékeltessem Amerikába mire adnak szabadalmat .
És az üzleti oldalát nézve mit lehet eladni .
Amugy , ha lessz idöm megkeresem a szabadalmat érdekessége miatt .

3vv2btrhv

Foto alapu digitalizálás témában van egy szoftver ami igéretesnek tünik , valaki probálja már ki !!!
http://www.agisoft.ru/products/" TARGET=_fnew>Fénykép alapu digitalizálás

z02jab5f7

Kedves fórumosok!
Olvasva az oldalt látom, hogy a  "mérnöki alapú scan " ami elvarázsolja a kollegákat. Ez ugyan önkényes elnevezés, de már több éve közremüködője és tanuja vagyok  digitalizálási versenynek. A felhasználás ténye szerint ígéretes, ha mérnök alapu scant használunk, de sokszor teljesen felesleges, és rém leegyszerűsített eredményt ad.
 Tapasztalom, a műkincseink digitalizálási munkák közötti versengést, komoly cégek akik a legújabb és legjobbnak vélt scan rendszert használják,... igen ez hasznos, ha a cél egy másolat vagy más technikai paraméter megőrzése...igaz ugyan, hogy a kép amit bírálunk semmi köze sincs a valódi tárgy képi világához, mert a rendszerek az általuk kreált felülettel egyszerűen nem képesek fotóval vetekedni.
 Azt hiszem a fentiekből kiderült, hogy munkaterületem kedvenc része a fotó alapú 3D scan, amit szívesen ajánlok figyelmetekbe.
 Minden bírálatot örömmel és szívesen veszek
 Baráti tisztelettel
 www.rotophoto3d.com