Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

vjanos

Ez ilyen megépítős ahogy látom...  
Két drótot össze tudok forrasztani, de sajnos tök vagyok az elektronikához...

279nwbpsa

Szervusz Svejk!
Had kérdezzelek meg,hogy van-e tipped milyen optót kellene beszerezzek házilag készült tárcsához.
Én ugyanis megépítettem a "Kozo-féle" szervókártyát
(természetesen fórumtársak segedelmével,mert én sajnos nem igazán értek az elektronikai dolgokhoz)
Begyűjtöttem néhány Dc motorocskát is,de encoderem nem nagyon van itthon.Házgyári tárcsából viszont kaptam néhányat és jó lenne felhasználni ezeket...

svejk

milyen az a "házgyári" tárcsa?
Akitől szerezted nem tud segíteni?

besirkyjh

Szia Tomi  

Kérdezd a Kozot hogy Ö milyen encoderrel használja mert nem 500-as van Neki rajta .

279nwbpsa

400-as,filmre világított.

279nwbpsa

Szegény Kozot már annyit nyúztam a beállításoknál...Most meg ezzel is?... :)

Nem hittem,hogy egy ilyen parányi alkatrész ennyi gondot fog okozni... :(

279nwbpsa

Igen,azt mondjuk monda múltkor,hogy talán célszerűbb kisebb osztásút használni.
Elképzelhető,hogy neki is 500-nál kisebb van beépítve.

100-as,400-as nálam járható lenne.ilyesmim van,de csak tárcsa...

vjanos

A Klavio-féle DCS303 kicsi az E240-hez?

4um5b65d

Még jó, hogy felém ilyen faszik nem járnak...
[#buck]

279nwbpsa

Kevéske a feszültség.Kb dupla ennyi kéne.

279nwbpsa

Mármint a 30v tápfesz persze... :)[#nyes]

svejk

Az elvileg HP tintasugar nyomtatóhoz való 150 LPI-s optikához van.

svejk

A 30 V tápfesz miatt kisebb lesz a motorteljesítmény, kb. 2000-es fordulatszámig hasznélható.

PSoft

Képzeld,...ott hadonászna a műhelyedben,az orrod előtt a "nagyobb,éles csavarhúzó"-jával.[#nevetes1]

svejk