Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

z08dv9zyv

Sziasztok!
Léptetőmotos gépem motorjait servora szeretném lecserélni, szereztem ehez  Yaskawa SGDS servo packot, csak nem tudom hogy kezdjek hozzá, Hogy lehet ezt a servot illeszteni a Mach3-hoz?

bmejdz9nu

http://www.yaskawa.com/site/dmservo.nsf/link2/TKUR-68MM4J/$file/YEA-SIA-S800-11.pdf" TARGET=_fnew>Szerintem a gépkönyvébe le van írva... Ha full komplett servopack (drive+motor+kábelek) akkor nem lehet gond... De én ezt a típust nem ismerem... Egyébként melyik motorod van hozzá?

bmejdz9nu

http://www.yaskawa.com/site/dmservo.nsf/link2/TKUR-68MM4J/$file/YEA-SIA-S800-11.pdf" TARGET=_fnew>Szerintem a gépkönyvébe le van írva... Ha full komplett servopack (drive+motor+kábelek) akkor nem lehet gond... De én ezt a típust nem ismerem... Egyébként melyik motorod van hozzá?

bmejdz9nu

Én még a step/dir bemenetét sem találom a leírásban csak ezt a "MECHATROLINK II Communications-t"... persze biztos sokan ismerik a Sigma-III-ast is...

bmejdz9nu

Én még a step/dir bemenetét sem találom a leírásban csak ezt a "MECHATROLINK II Communications-t"... persze biztos sokan ismerik a Sigma-III-ast is...

z08dv9zyv

SGMAS 08A... tipusú motrom van hozzá kompletten kábelekkel csatlakozókkal, Ha step\dir jellel v ezérlem és az encoder a servo-ra van kötve akkor a Mach honnét kap visszajelzést a helyzetről, vagy van a servonak kimeneti jele amit rá lehet kötni a  pc bemenetére??

z08dv9zyv

SGMAS 08A... tipusú motrom van hozzá kompletten kábelekkel csatlakozókkal, Ha step\dir jellel v ezérlem és az encoder a servo-ra van kötve akkor a Mach honnét kap visszajelzést a helyzetről, vagy van a servonak kimeneti jele amit rá lehet kötni a  pc bemenetére??

bmejdz9nu

Sehonnét :) A Mach és más step/dir programok ezt nem tudják... de igazából nem is kell - anélkül is jól megy. (egyirányú a komunikáció van: step és dir slussz:)  
Az AC-nak vannak (erre és másra) kimenetei... de nem kell foglalkozni vele.

bmejdz9nu

Sehonnét :) A Mach és más step/dir programok ezt nem tudják... de igazából nem is kell - anélkül is jól megy. (egyirányú a komunikáció van: step és dir slussz:)  
Az AC-nak vannak (erre és másra) kimenetei... de nem kell foglalkozni vele.

nyiszi

Simodrive 611 programozásban tudna valaki segíteni?
Nem kívánom ingyen.

nyiszi

Simodrive 611 programozásban tudna valaki segíteni?
Nem kívánom ingyen.

Bencze András

Ha nem akarsz magadnak bosszúságot felejtsd el. Egyébként mit szeretnél? A 611 "programozása" potiteketés, jumperlés, forrasztás.

Bencze András

Ha nem akarsz magadnak bosszúságot felejtsd el. Egyébként mit szeretnél? A 611 "programozása" potiteketés, jumperlés, forrasztás.

Bencze András

Bocs az eredeti 611 analógra gondolva írtam az előzőt.

Bencze András

Bocs az eredeti 611 analógra gondolva írtam az előzőt.