Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

tcm5krnn6

Ritkán szólok hozzá, de ezt már nem tudom szó nélkül megállni: Nagyon szépen dolgozol!
Légyszives minél több részletet leírni erről a kisgépről! Mi az a fehér a szalagnál az aluprofilok végén?

Gyati

Szia!
Tetszik a munkád, de valami nagyon zavar.
Azt a kapcsolót nem lehetne a motor tetejére elhelyezni?
Szerintem balesetveszélyes ahogy átnyúlsz a forgó szalag felett.
Üdv, Attila.

gaben

Szia,

nem balesetveszélyes egyáltalán, csupán a videó miatt emeltem fel ilyen hülye szögben a kezem.
Bal kézzel kapcsolható, minden gond nélkül.

üdv, Gábor[#wave]

gaben

Szia,

köszi szépen. Az a cucc amit fehérnek látsz a ragasztó, ami a hőálló kerámiát rögzíti a síklaphoz.

üdv, Gábor

b4nm7gjvr

Istenkirály vagy...szépek a munkáid nagyon.

Ha nem 7 pecsétes titok én kíváncsi lennék, mennyibe fájt a megrendelőnek ez a szépség....
(80-100ezerre saccolom de ez csak tipp)

Szalai György

gaben

Üdv Franczy,

Nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavakat. Igyekszem, de vannak még fejleszteni való cuccok a gépeimen.
Ez a kisgép 120.000Ft-ba került a megrendelőnek.

gaben

Szia sfx,

ha nem haragszol, bemásolom a facebook/csiszagép csoportomban található rövid leírást a kisgépről:  
Low Cost Szalagcsiszagép műszaki paraméterei:  
-motor: 1~750W, 2850 1/min
-meghajtó görgő átmérője: 160mm
-szalagfutási irány: előre ill. hátra a kapocsdekni alatti bekötőelemek átforgatásával
-tárgyasztal emelhető, mérete: 80x40mm (természetesen választható más méret is)
-fix szalagsebesség: 25m/s (motortól függően lehet kevesebb is ha szükséges)
szalagméret: 940mmx50mm
-gép tömege: 20kg

Természetesen szívesen válaszolok a további kérdésekre. [#wave]

b4nm7gjvr

tcm5krnn6

Csuhás

Kérdeznék két dolgot a nagy gépeddel kapcsolatban:
Van valami okod amiért a kis peremes motort használsz, és nem távtartóra ültetett talpas motort? Így alakult vagy a talpas esetleg rezgésre hajlamosabb?  
Mi célt szolgál a 40*40 alu rudak rögzítő karjánál az a két rátét lemez csík? Egyszerűen csak erősítés, vagy hosszabb menet vagy mindkettő?

gaben

Szia,

így alakult, illetve az eredeti amcsi megoldás is ilyen. Ezen úgy gondoltam nem érdemes változtatni.
Az a két lemez az alurudakat rögzítő emelhető kapcsolókarokat tartja. Abban van a 8-as menet számukra.
Ez egyébként látszik is a képeken szerintem.

Csuhás

Ma megvolt a csiszoló gépem első futása. Ha megy a gép akkor stabilan fut a szalag de a felgyorsulás leállás során elmászik. ( Jelenleg még nem frekiváltóval hanem csak villásdugó bedugásával indítom a gépet. )

gaben

Szia Csuhás,

na ez király, gyorsan életet leheltél bele. A mászkálás normális, ez lehet a rezgéstől, vagy a gyengébb szalagfeszítéstől, rossz szalagtól, stb. De ha a beállított fordulaton csiszolás közben nem mászik el, akkor minden ok.

üdv, gaben