Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

ha nem tudsz újat, lehet másolni, az is jó kihívás, majd meglátod, én már próbáltam mindent, át alakítani, másolni, újat csinálni, egyik sem egyszerű, sőt még ha kapsz dxf-et az se lesz egyszerű megvalósítani, ajánlom próbáld ki, azután másképp fogsz gondolkodni a puzzle készítésről  (mire jó, kihívás? hobby? )

Szedlay Pál

Én fogtechnikusként minden nap alkothatok ( kicsi szobrokat kerámiából, fogakat) és látom azt ami a fejemben megfogalmazódik és manuálisan megvalósítom. Talán ezért nem inspirál annyira a relief.

pisti73

A gépem munkaterülete 70mm x 160mm, szóval ebből nem sok minden jön ki. Van rengeteg dxf makettem de eddig még nem nagyon találtam olyat ami ezzel a kis géppel megvalósítható lenne.

bznc93pf5

én és még páran a másik előbb említett fórumról nem a pénzért csináljuk de azt tudni kell a szellemi termék elég drága, (azt mindenki tudja), ennek levédése szintén (ezt viszont már kevesen) előfordul olyan hogy szívesen megosztod munkád másokkal de van egy határ amit mindenkinek meg kell érteni, ezért vannak egyes emberek akik pénzért adják saját szellemi terméküket és van amit ingyen is, mer azért valahol érthető hogy nem lehet mindig ingyen dolgozni.

bznc93pf5

a relief engem sem vonz, nem is látsz tőlem többet, eddig össz 2őt csináltan, a puzzle viszont más, azt csak úgy hiszed hogy összeáll a fejedben, próbáld egyszer megvalósítani, kíváncsi vagyok a tapasztalatodra.

bznc93pf5

hát igen, nem ennyire kicsire gondoltam

Szedlay Pál

Rendben, ha vonzani fog ennek a megvalósítása és látom értelmét, megvalósítom. Zártam.

000000000

Én csodálom a kreativitásodat és mindenben egyetértek Veled.
Szerintem mindenki azt csinálja, ami örömöt és sikerélményt jelent neki!

besirkyjh

Szia  

Még hogy nem tudod mire használni ?
A 15-éves kimarja az 5 éves összerakja a kicsi meg eljátszik vele -utánna jo szottyos lesz és a 15 éves kimarja ...... :)

besirkyjh

Rengeteg olyan hobbi és azonbelül kategoria van ami értelmetlennek látszik .Gondolj bele azokba a picike kis gözgépekbe vagy a model vasutakba , vagy akár az összes makettbe .A munka nagyon érdekes velük és ha már több van belölük ( mivel hogy nem használod semmire ) akkor már gyüjteménynek hivják öket .
Végeláthatatlan melo van velük és pont ezért foglalkoznak vele sokan , ezt hivják kihivásnak( mások meg a televizio hatása alatt vannak pl !! ) .Addig mig választhatok én a hobbimat választom , az pedig a cnc !  

u3xrz0cut

hduf42fua

Tisztelt Pál!Nagy tisztelettel adózok annak aszakmának amit Te művelsz.Az a szakma a szobrászatnak egy speciális ága amelyben míndíg
más alkotásokat kell csinálni és a precizitás egy mindennél lényegesebb momentum.Az igazi szobroktól talán az különbözteti meg őket,hogy
mihelyt kész azonnal egy zárt világba (emberi száj)kerülnek és gyönyörködni bennük ritka alkalom.Én mostanába elég sok kis makettet készítek ,van ami már saját tervezésű ,és  
elmondhatatlan őrőmet érzek akkor amikor az apróságok próbálják összerakni őket , forog a kezükben és közben jár az agyuk. Hát Én ezért csinálom a makettokat.
Mostanában amikor a találkozók idejét járjuk és
mindenki a CNC őrületben ég igazán lehetne az egyik találkozóra egy CNC MAKETT versenyt is kiirni Talán megmozgatja sokak fantáziáját , (persze másolás kizárva.)

ebalint

Az egyik éppen most lesz Debrecenben.

Írd be a javaslatod a találkozó topicjába, míg nem késő.

cu05ic9nw

http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Hatvan%202012%20M%e1rc/Hatvan%202012%20M%e1rc_236.JPG" border=0>
ezt csináltam a Hatvani talin
48mm átmérő és 0.03 lépéssel 0.2mm lapolású gravírozó tűvel 1.6mm mélységben.

bznc93pf5