Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

pisti73

Mondjuk "forgácsolo"? És majd erre is várhatunk mint a cnc gépre... (bocs, de ezt nem lehetett kihagyni)

Szedlay Pál

Egyet áruljatok el és nem akarok ünneprontó lenni.
Ezek a figurák mire jók?
Ezek játékok, dekorációk vagy mire jók?
Fantasztikus ötletek és megvalósítások, de mi a mindennapokban a létjogosultságuk, mert én ezt nem látom, de ha felnyitjátok a szemem talán én is látni fogom az értelmüket.

pisti73

Mondjuk gyerekeknek első osztályú készségfejlesztő játékok. Lehet kapni hasonlókat a nagy multikban, csak azok nem érnek semmit sem mert őrült rossz a kivitelezésük (pontatlanok, a hornyok méretei nem igazodik az anyagvastagsághoz stb.) Szóval lehet belőle nagy bizniszt csinálni, rengeteg kering a neten, csak nem kéne senkinek sem magáévá tenni. Pl. ha nekem van valamim akkor megosztom mással, vissza akkor elvárja az ember, hogy a másik fél is így tegyen.

Szedlay Pál

A készség fejlesztés hogyan érted.
Az alkatrészekből összeállítja 1X 2X, harmadszorra már rá se néz. Hány éves korosztálynak ajánlanád?
Készségfejlesztő vagy logikai fejlesztő?

Szedlay Pál

Azért kérdezem, mert van egy 1.5, 5.5, és egy 15 éves.

pisti73

Ilyen alapon minden összerakós játékot egy idő után ki lehetne dobni. Amúgy igen 1x, 2x utána ha nem is kuka de egy darabig biztosan nem kell. Életkor, hát rengeteg fajta modell kering a neten, szerintem életkorban nincs határ.

bznc93pf5

készíts csak egyszer 1db-ot és rájössz mi a lényeg

Szedlay Pál

Én egy kicsit csalódtam ezekben, mert mint írtam 1-3 összeállítás után már nem volt a figyelem középpontjában. Apukáknak kimarni és elkészíteni, kiváló kreatív lehetőség. Az olyan építő játékok amikből mindig új és új darabok építhetők, nálunk hosszabb távon leköti a csemeték érdeklődését.

bznc93pf5

szerinted a relief mire jó?
avval még játszani sem lehet még is sokan csinálják

pisti73

A kicsinek azért még nem de a többieknek igencsak jó szórakozás lenne. Az én gépem méretei igen csak korlátozottak sajnos nem tudok csinálni, de most tervezgetem a nagyobb gépet azzal tuti egy ilyen lesz az első munkám.

Szedlay Pál

Még egyszer mondom, fantasztikus és tisztellek ezeknek a daraboknak a tervezéséért és kivitelezéséért. Nekem nagyon tetszenek, egyfajta művészet.
Én nem látom a megvalósításukban a kreativitást, mert Te tervezted őket. Ha én kreálom és sikerül, az igen, akkor megveregetném a vállamat.

bznc93pf5

a kicsi gép is jó mer az alkatrészek nem nagyok akár egyesével is elkészíthetők, csak így egy kicsivel több időbe telik

bznc93pf5

itt az alkalom, a leendő tali nem sokára itt van, lehet tervezni, alkotni, elsőre nehéz de mi nem?

Szedlay Pál

A relief mire jó?
Én is sokat gondolkoztam már ezen. Igazán nem tudom. Az egyetlen értelmes választ tudnék adni magamnak. A számítógépes tervezés eredményét kézzelfoghatóvá tenni, és csodálni amit alkottam.

9npx2xk89

Már persze ha publikus lenne. De ha csinálunk egy másikat, majd megosztjuk. Az gondolom nem büntetendő ugye? Persze kutyának nem kell majd a pénzes, de ilyen a világ. Már csak azért is fogok rá időt szánni. Szerinted hányan állnának neki napi 3-4 órát tökölni vele, hogy kinyerjen belőle kemény 1000-2000Ft hasznot?