Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

van ilyen program ami 3Drajzból szeletel és utána alkatrészeket generál de eddig még nem volt időm komolyabban átnézni hogy is megy ez, én úgy csinálom hogy Corelben egyesével megrajzolom az elemeket és összepróbálom fedésben, azután mehet a keresztbevágásnak a helykirajzolás, azután fejben összerakom és ha úgy gondolom hogy jó lesz akkor kipróbálom, eddig még mindig sikerült elsőre, ezek egyszerű tervek, vannak bonyolultabb puzzlek azokon sokáig eszelek hogy is kéne azután vagy megcsinálom vagy felejtem de ezt a programot kellene nekem is megnézni alaposan mert avval tuti hogy egyszerűbb lenne de legalábbis gyorsabb, igaz ahhoz meg 3Ds modellek kellenek amiket én még igazából nem tudok készíteni úgy hogy valószínű hogy marad a régi jól bevált biztos jó de lassú módszer, meg persze az internet mert van azért olyan is amit ott találok én is de persze azokkal vigyázni kell mert nem mindig jók, érdemes előtte átnézni, javítani.

bznc93pf5

Corel 12, de lehet, ArtCamban vagy akár Vertic-ben is, egyszerű vonalas rajz, de akás SoliWorks-al is lehetne, ráadásul ennél még össze is lehet illeszteni térben hogy jók-e a kivágások, (meg persze érteni is kellene hozzá én ezért nem csinálom evvel, nem rég kezdtem el tanulni a Solid-ot de nehezen akar belém importálódni.) ehez is számítások kellenek mint bármilyen alkatrészhez csak itt figyelni kell a csatlakozásokra

bznc93pf5

van-e valakinek Solid Works 2012-höz magyarosítás, vagy tud-e valaki ebben segíteni hogyan lehet hozzájutni.
köszi előre is.

bznc93pf5

a G kóddal nem biztos hogy sokra mész,ha  a sebesség, szerszám, anyagvastagság neked nem ugyan az mint nálam akkor az egész projekt eredménye=0

9npx2xk89

Hú ez merész. Ahhoz képest nagyon tuti.

9npx2xk89

Gondolom 3-as maró környékén, de gondoltam elárulod. A sebesség meg mindegy, legfeljebb lassabban marja nálam mint nálad.

9npx2xk89

Solid edge-hez van magyarításom.

bznc93pf5

elküldöm  a G kódot is ha ragaszkodsz, és a DXF-etis, 1,5ösmaró

bznc93pf5

000000000

bznc93pf5

csak türelem kell, esetleg egy kis gyakorlat, azt meg lehet szerezni csak csinálni kell

bznc93pf5

az alapok
http://san-furniture.com/ordered/1660/pic/cnc/lamp-2-1.JPG" border=0>
http://san-furniture.com/ordered/1660/pic/cnc/lamp-1-1.JPG" border=0>

ie3i2pm6j

Készítettem egy modellt az 1874-es angyalos címerről. Így sikerült:

Béni

Nagyon jó! [#eljen]
(Gondolom, nem akarod közzé tenni?)

9npx2xk89