Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

9b6n3fn2n

Nagyon szépek! Vadnarancs fa? Hol lehet vadnarancs fát beszerezni? Nem tartasz tőle hogy ha szálirányra merőlegesen munkálod meg a fát akkor könnyen lereped?
A tölgy nagyon szép, gondolom perzselve és olajozva, vagy viaszolva van.[#eljen]

000000000

may47wb

Köszi! Nem tudom hol lehet beszerezni, én munkatársamtól kaptam egy kis darabot amit a szekrény tetején őrizgetett.
Elég kicsi darab ahhoz hogy elrepedjen.
Jaja a tölgy égetve (ahogy a pipákat szokták) és utána méhviasz.

may47wb

vgngty3b

Kedves János! Ez a méhviaszos ápolás érdekelne. Sok mindennel próbálkoztam, a legutolsó a paraffinolajos átdörzsölés volt. Hogyan kell ezt a méhviaszt használni?

Előre is köszönöm a segítségedet.

mihalys.

may47wb

Én is innen a fórumról ismerem. A méhviaszt fel kell oldani terpentinbe. Összekenni vele a fát és kis száradás után fényesíteni.

7vpav5d32

vgngty3b

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.

vgngty3b

Ezt én is hallottam, de milyen arányban és hogyan? Mert a viasz az kemény. Na meg vidéken nem kapni terpentint. Tudtok segíteni?

000000000

Praktikerben kapsz terpentint. Folyékony méz sűrűségben használd!

vgngty3b

Köszönöm. Megpróbálom. Eredményről értesítelek.:)

t7dwzcz0d

Akkor már csak egy utolsó triviális kérdés: A méhviaszt hol lehet beszerezni?

VViktor

Szia Csiki.Gratula a munkádhoz jó lett nagyon lehet én is kimaróm nagyobban,ahogy nézem úgy jobban mutat.

Rabb Ferenc

Bár nem engem kérdeztél, de praktikusan ott, ahol mézet is árulnak [#nevetes1] Piacokon, méhész szaküzletben, vagy egyéb mézárusító helyen. Én pl a Lehel piacon vettem [#wave]

000000000

Én a Karácsonyi vásárban a Wörösmarty téren.