Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Íjász kolléga!
Thudná ádni nékém égy nágy Ghét? Monggyuk DXF-bén. (A cigányok normál esetben E-t kérnének). Én ui. a Gusztáv utcában lakom és eddig még szégyen szemre nincs házszámom. Mond meg lécci a használt Font nevét is. Köszi.

000000000

[#ejnye1][#eplus2][#nyes][#wow1]

3vv2btrhv

Igen ez a magyar valóság-Show .

Rabb Ferenc

Te most viccőlsz? Nincs is nagy "G" betűvel kezdődő szám [#confused]

000000000

Nem érted a romák vakerját Feri! Az Éh alatt a hangszer E hangját értik, a "béhángolás" során. (Én egy évig egy híres cigány jazzgitárosnál tanultam, de minek)

000000000

Sziasztok !

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szabi83/20101230/DSCF2733-okp.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szabi83/20101230/DSCF2733-ok.jpg" TARGET=_fnew>..Lássuk nagyban..

Ezt kreáltam, hiba nélkül nem ment [#nyes], majd a következő szebb lesz [#pias][#wave]

svejk

Kőzetbe szokott valaki marni arcképeket, domborműveket?
Milyen kőzet lenne egy jó kompromisszum a megmunkálhatóság/tartósság terén?

279nwbpsa

Elsődlegesen az legyen a szempont,hogy kültérbe,vagy bentre készíted a munkadarabot.
Ha bentre,akkor márvány megteszi.Ha kintre szánod,akkor keményebb anyagot,gránitot használj mindenképpen.Nehezebb a megmunkálása,de nagyon is tartós anyag.

9b6n3fn2n

Rétegelt lemez?
Marás után csiszolás, majd lakkozás?

000000000

Bükk fa.
Igen és kettő lakk réteg.

svejk

Akkor ezt a két anyagot nézve elérhető lenne ezekkel hobby szinten mondjuk egy 100x100x10 mm mélységű dombormű kialakítása?
Nem ismerem ezeket az anyagokat, a márványt még csak el tudom képzelni utómunkálás nélkül, de a gránit csiszolás nélkül nem valami mutatós ugye?

279nwbpsa

Igazából mindkettő matt felületet ad marás után.
A márványnál ez nem zavaró ez esetben(beltérre szánt munkadarabnál csalhatsz egy kis lakkal is).A gránitot viszont fényezni kellene,ha megmunkáltad,ellenkező esetben csak egy szürkés felületet ad.Egy pici(100×100)felületet egyébként elég nehéz fényezgetni,úgy,hogy a minta is épen maradjon...Egy arcképnél pl. talán ez a csiszolgatás el is hagyható.Persze nem tudom,hogy mi a konkrét elképzelés?
Az lényeges,pláne a gránit esetén,hogy stabil,masszív legyen a mechanika,mert ha minden rezeg,akkor hamar kimegy a szerszám éle. :(

PSoft

Igaz,hogy ez http://www.youtube.com/watch?v=piz7eHr4UPs&feature=related" TARGET=_fnew>LÉZERES megmunkálása a márvány,vagy gránit-nak,de....
Az ürge valami tejfölszerű,fehér masszával dörzsöli át(3 percnél a videón)a kész munkát,és utána csillog,villog az egész.

Mi lehet az a fehér izééé?[#nemtudom]

279nwbpsa

Nem tudom,hogy konkrétan a használt anyag mi lehet?Valamilyen fényező pasztára tippelnék.Kiemeli a fényes részeket,tisztít,esetleg impregnál valamelyest.Amúgy ezerféle kencefice fényezőpaszta,meg por kapható,az adott felhasználás/anyag függvényében.Egy-két félét én is tartok itthon,mert néha kell.Azért,ha lehet inkább hanyagolom a használatát.

may47wb

Szerintem valami hígított szemcsés festék, bármi jó erre a célra figyelembe véve az időjárás állóságot stb... A lényege hogy beüljön a gravírozásba.