Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

eivmhrm04

Gratula,kár hogy olyan a fa amilyen

eivmhrm04

robroy007

nitridálás és máris lehet vele talán csinálni a kovácsolt mintákat

szép lett nagyon
a forma saját rajz?

000000000

Tényleg az lesz a rendeltetése, amit írtál. Ráadásul az anyagot indukciósan hevítve. Egy ismerősöm kért meg, hogy marjak neki ilyet. Díszmű kovácsolás a hobbija. Rá két nappal egy fórumtárssal beszélgettem és Ő is hasonló dolgot szeretne csinálni. Érdekes egybe esések.
Ez egy próba marás volt. A relief egy kapott minta. Ott még nem tartok,hogy sajátot csináljak.
Azt szeretném megtudni, hogy ennek a mintának a negatívját hogy lehet kimarni?

Rabb Ferenc

AC > Toolpath > Relief Tools > Invert relief Z only vagy Male/Female

000000000

Köszönöm a segítséget![#worship]
Holnap ki is próbálom.

Rabb Ferenc

Bocs, elírtam! Assistant > Relief Tools > stb

KoLa

Szia Bodi!nagyon finom a felület minősége![#eljen]
De szerintem kovácsoláshoz nem jó ez az anyag mert nem hőálló! Régebben volt egy kovácsolószerszám amit készítettem , H10 volt beleütve az anyagba amit hoztak, valami Wolfram ötvözet lehet! nagyon nehéz forgácsolni a C45-höz képest! 1100fok körül kellett edzeni!ha jól,emlékszem!

4um5b65d

Ezek még a régi MSZ jelölések.
H = hőálló.

VViktor

Szia Vbodi.Először is gratulálok valóban szép munka.De egy kérdés felmerült bennem.Amint Te írtad ez egy kovács barátodnak lesz klisé,és neki kovács a szakmája,akkor mi meg fa faragok vagyunk?
Ne hogy sértésnek vedd,de szerintem ez már nem igazi kovácsolás ha a formákat préssel excenterrel gyártják le.Persze attól még szép és guszta a minta de ez már nem az igazi kézművesség. :) Bocs a bele kotyogásért :D

Motoros

Nagyon szép lett! Megnyomni sem lesz egyszerű mert kb 950 fokra kell hevíteni, és ekkora plecsni nyomásához legalább egy 30..50 tonnás frikciós prés is dukál.Az M1 anyag is jó ide, bár lehet hogy a dinamikus igénybevételt nem szereti, de a fémfröccsházak is abból készültek. Meg a K13 is jó.A mai jelölést nem ismerem.

ywathzay

Lapozz bele mondjuk a: Kovácsművészet című könyvbe, rájössz hogy amit mondtál kissé elhamarkodott. Régen is használtak kliséket, sablonokat, különböző segédeszközöket, már ősidők óta használtak "medvéket", csak a technikai kivitelezés volt a maihoz képest elavultabb, a maguk korában viszont a kovácsmesterek szerintem úgy álltak az átlagember technikai tudásához, mint most egy kéményseprőhöz egy cnc forgácsoló.

VViktor

Szia Kopirnyák.Köszönöm a felvilágosítást,ezek szerint nem tökéletes még a tudástáram a mai napig sem:D

000000000

Szép munka!
Az is lehet, hogy páran majd kedvet kapnak a kovácsoláshoz is.
Elképesztő, hogy mennyi mindennel össze lehet kötni a céencézést.
Tényleg csak a fantázia szab határt.

ywathzay

Élethosszig tartó tanulás... minden nap hozhat valami újat.[#circling]