Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Az a jó, csak cisnáld! Legfőképp ha az eredmény ilyen mint ez itt lenn.
De ha gondolod itt vagyok kéznél bármikor.

j3rx6bsjd

Gratulálok Péter!
Tisztára,mint a profik,gondolom olyan  pontos is,mint amilyen jól néz ki."Hobby" géppel hatalmas teljesítmény volt ez.

j3rx6bsjd

bmejdz9nu

Pontos.  
De rengeteg munka volt ezt tartani... mert nem vagyok profi... de sokat tanultam!  
Majd 120 darabbal kezdtem... 98 darab lett full oké :) Ez magáért beszél :) Profiknál ez "zero" arányos teljesítmény :)
Vettem hajszálderékszöget is a méréshez (a többi mérőeszköz volt:)... na ez kegyetlen... nincs vicc :)

Lett egy kis fogalmam arról mit jelent egy széria... minden buktatójával... azaz egy széria termelés nem is olyan egyszerű mint gondolná az ember...
Főként az anyagbefogatás területén... pl. azaz ahányszor kivettem... annyiszor sorjázás... ütköztetés, mérés.... hogy pontosan vissza álljon... egyformák és pontosak legyenek stb...
A sok munka kicsit átformálta a dolgokról a megközelítésemet... szóval egy célgép... pl. munkadarab fordítás nélkül egy feladathoz, munkadarabhoz... nélkülözhetetlen a versenyképességhez...
Nade még hobbysta vagyok...:)

Sajnos a homokfúvás leszedett pár századot de ez kalkulálva volt előre... ill olyan külső felületen ahol 1-2 század nem oszt/szoroz.
De végül is jobb vagy olyan lett amit elvártam magamtól...

bmejdz9nu

Fúrtam... Egy jófajta akkus fúrógéppel... Tudom ez nem a legpontosabb, gyorsabb lehetne egy CNC-vel a menetfúrás...de az már nem olyan egyszerű...
De a menet fúrásoknak nem volt különösebb pontossági elvárásai... nincsenek olyan pozíciókban...
Persze a menetfúró és menetfúró között is voltak különbségek... hogy egy Titex menetfúró miért annyi amennyi.. már azt is értem :)

000000000

Jó és szép is az ötletes moduláris megoldásod, nagyon megkönnyíti a kezdő gépépítők dolgát. Gratula! Agyaltál, dolgoztál sokat.

bmejdz9nu

A csapágyak pontos előfeszítésének megoldása senkit sem érdekel? :) Pedig az a dolog "krémje" :)

svejk

Olyan kíváncsi vagyok, hogy oldottad meg a csapágyak előfeszítését?
(jó így a kérdés :)) )

bmejdz9nu

Igazából nem értem el addig a pontig, hogy moduláris megoldás legyen... sajnos a csapágyház és a tartók után beleuntam... :)

De talán olyat alkottam... azaz remélem ... ami tényleg univerzális...  
Talán valaki majd folytatja... azaz jó lenne sok-sok kis apróság amivel egy kezdő hobbysta kompromisszumok nélkül(!) tudna tökéletes gépet építeni komolyabb maró és esztergagép vásárlása nélkül...
De ezek a csapágyházak... szerintem egy komolyabb gépen is megállnák a helyüket... pontosságban... erőben...(max 20mm-es átm orsóig)

D.Laci

Órákóta várm ,hogy eláruld a nagy titkot!
Már aludni sem tudok....

bmejdz9nu

Neked már elmondtam... tehát: nem [#nevetes1]

D.Laci

Olyan vagy mint a NŐ-k vagy udvarolni kell neked, vagy fizetni... :)

jv7pu3a5p

Ez tényleg nagyon tuti lett. Grat.
Mennyi lesz az ára áruld már el? :)

iezx50gsm

Hát ezért volt ez a nagy csend, már azt hittem kifogytál az ötletekből...Gratulálok némely gyári gép nem készül ilyen igényességgel.[#worship]

4um5b65d

A  3,14csába, ezt már sosem tudjuk meg, hogy miként van előfeszítve a csapágy...
[#vigyor1]