Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

tfpk6pks3

Éppenséggel nincs benne semmi lehetetlen, csak tudni kéne, a "fénylapok" méretét, alakját, meg egyáltalán, mit szeretnél a borítóra.....
Ja.... meg idő idő.
Sokáig, azt hittem, a pénzem a legkevesebb....
[#fejvakaras]

may47wb

Nem én voltam az első? Akkor én nem is kapok reliefet? Pedig tudtam volna választani! [#rinya]
Több ilyen lány kellene, nem csak a fórumra, hanem az országba. Gratulálok a munkáidhoz!

3vv2btrhv

Minden gratuláciom az elsö NÖ CNC-és barátunknak !!

VViktor

Szia keri.értem célzást,és elolvastam az iratodat. valahol teljesen igazad van. De a gépemből is látszik(gondolom) hogy nekem ez valóban csak hobby  és nem tudok (akarok) költeni rá sok pénzt. Így a képeket sem tudom sokkal jobb minőségben megcsinálni ,mert nincsen mivel.De hogyha ez neked "Ez bántja a szemem" akkor bocsáss meg többet ilyen otrombaságot nem teszek. mielőtt  azt hinnéd megsértődtem vagy ilyesmi ,hát nem :P csak azt hittem itt nem csak profi képekkel lehet megmutatni ki mit csinált.

000000000

Köszönöm a hozzászólásokat, de tényleg maradjunk a fórum témájánál. (Egyébként a pálinkát szeretem a horgászat és a vadászat mellett.) A cnc munkára a kreativitás vitt rá, mint szerintem sokunkat. Egyedi darabokat szeretek gyártani, személyre szólóan.

besirkyjh

Szia Viktor  

Semmi ilyesmiröl nincs szo .A Keri kicsit burkoltan de a segitségét ajánlotta fel .

Szerinted itt ( mi ) hogyan kezdtük ? a modik nemgyöztek ( gyöznek )utánnunk törölgetni meg képet méretezni .

Egyébként nekem tetszik amit csináltál ( ezeket a betüket honnan lehet beszerezni ) .

Látom a gépeden valami kicsike maromotor van .
Irnálrola pár sort hányvoltrol megy kb mekkora Ampert fogyaszt , hogyan van a maroszár a hellyére téve ?  
A gépet Te magad csináltad? Milyen eszközök állnak a rendelkezésedre ?

[#eljen][#awink]

besirkyjh

Szia  

Na most kikérdezlek .

Láttam a lapodon hogy festel( szinezel ) is fát .
Szerinted egy szép relief-et érdemes utolag kiszinezni? Konkrétan arra gondolok hogy az " ezt készitettem a cnc géppemmel " topick-ban van egy cimer ( a Motoros barátunk készitette ) és az a cimer igy is nagyon szép de lehet hogy érdemes lenne az eredeti szineket használni rajta ? Mennyire javitja vagy rontja a szinezés a fába marás össz képét?Arra gondoltam ha szépen meglehetne csinálni akkor talán lehetne " gyengébb " minöségü fát is használni mint alapanyag .
Milyen festéket használsz , stb ?

[#conf][#integet2]

000000000

Ezt martam ma.Méret:100x72;Z mélység:3.7; fogásszélesség:0.1; előtolás:1000mm/min.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.01.09/DSCF2440.jpg" border=0>

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.01.09/DSCF2446.jpg" border=0>

000000000

000000000

VViktor

Szia Zoltán. Tudom hogy segíteni akart(ok) Keri,csak kicsit furán vette ki magát számomra. De amint írtam is semmi harag meg sértődés nincsen bennem.Ami kérdeztél nem maró motor hanem egy sima aksis fúró ami a 10. emeletről kamikaze lett. és a motorja megmaradt épen.Erre van felrakva a tokmánya áttétel nélkül.És egy 6V-os aksi töltő hajtja most jelenleg gy nm tudom,hogy mekkora Amperrel megy.A töltő 1800mA-os 21.6Va-es ha ez segít.Max 10mm szár vastagság fér a tokmányba,és csak pár gravír tű van még.Fényképet nem csinálok a tűkről,mert nem lenne látható és valahogy nem olyan amiket a neten látta meddig.Teljesen más a kiképzése meg a profilja.

besirkyjh

Errö van szo .

Szerintem egyformán köszörüljök azokat a marokat , háát én sem csinálok naki nagy reklámot .Az a baj ha rászámoljuk az életlen marot a gép teljesitményére akkor már is tulméreteztük a gépet .Jo maro élezéshez azért már tudni is kell ( nekem sem megy ) .
Ötletes a maromotor hajtásod .
[#eljen]

besirkyjh

Szia Bodi

Ne máá  
Ez tulszép lett .A reliefet Te csináltad ?

Bravo !!!
[#eljen][#eljen][#eljen]

VViktor

Zoltán az igazság az,hogy ha akarnék sem tudnék képet csinálni róla mert olyan apró az éle,hogy én is nagyítóval nézem.Én nem élezem mert ezt szerintem nem lehet :D Bodi valóban gartul a munkádhoz lenyűgöző.