Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Köszönöm a linket , de ACÉLT-PRECIZIOS öntéssel nem csinálnak . nekem az ékszerekhez az kéne .
Amugy , meg csak anyagi okai vannak a netezésemnek ( könyvtárban fizetös )

tfpk6pks3

bélabának: az anyagot asztalosoktól szerzem be (szerncsére, még vannak olyan asztalosok akik használnak fát is...  :)...)gyalultan
vbodi: 1-es gömbvégűvel készült a felső rész f3000

tfpk6pks3

Jah igen, bocsi, ez speciel tényleg bükk, de általában tölgyhöz jutok hozzá.
Most van nálam néhány kisebb darab áloé, szantál, meg ilyesmik, azokat akarom kipróbálni, de belőlük, nem lesz rendszer, mert a beszerzés, Hamburg lenne...

000000000

Ezt martam ma, cseresznyefából. A maró 6-os rádiuszos, csigafúróból köszörülve.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.08.02/DSCF1954.jpg" border=0>

svejk

Ez a múltkori D.Laci rajzolta lófej?

D.Laci

Édes egy barátom! Nagyon gyorsan tanulsz. Lassan százon kéttszázat versz rám! :)

4um5b65d

Van valaki a fórumon aki adott már el az itt kiállított "faragott" munkáiból ?
Értem ezalatt azt, hogy a ráfordított idővel arányos árat lehet e értük kapni....

000000000

Messze vagyok én e téren tudásban Tőled,Te vagy a mesterem, nagyon sok hasznos tapasztalatot megosztottál velem, amit itt is megköszönök és örök hála a segítőkészségedért.

000000000

Danibától kaptam, ezzel a "faragás" textúrával, én csak marópályát generáltam és kimartam.

000000000

Eladni??? Maximum elajándékozni! Szerintem senki se fizetné ki a vele eltöltött időt és gépórát. Esetleg ha valaki rá állna a sorozatgyártásra több marófejes géppel.

43pbwjg8s

Srácok!

Nekem még jó időbe telik mire elindul a gépem, De nem irigykedek, hanem közreadom:
Ha valakinél van PoliCarbonát lemez (jó vastag) nem próbálna negatívban belemarni valami szép és jó mély reliefet?
A másik oldalról szerintem nagyon jól nézne ki, Esetleg utólag még festegetni is lehetne.

ra8nsmk6w

Ahogy én a polikarbonátot ismerem az úr nem lesz irigylésreméltó helyzetben. Viszont szurkolok mint a keménymag

000000000

Neked kellene ijen? Vagy kiváncsi vagy az eredményre?
Én is gondoltam már erre, ki is próbálnám, sajnos, csak annyi akadája van, hogy nincs alkalmas policarbonátom. Pedig egy arckép....

43pbwjg8s

Nem nem. Nem nekem kellene. Én majd ha odajutok csinálok magam. Az eredmény az ami érdekes.
Egy 10mm feletti vastagságú anyagba (ha a másik oldalára vigyáz az ember) nagyon szépeket lehetne tenni. Hasonlóan mint az edzett feszültségmentesített üvegbe való 3D "gravírozás"-nál (mert ugye az nem igazán gravírozás). Azt hiszem ha másképpen nem, de legalább kulcstartóként már láttatok ilyet.
Persze itt nem tudnánk az anyagon belül, annak megnyitása nélkül készíteni semmit, csak ugy, hogy lemarunk odaig ameddig kell.

Ha valaki megtenné, magyon érdekelne az eredmény. Csak egy egész kicsinyke elég lenne.

43pbwjg8s

Én olyan kényelmesen tudtam megmunkálni a vacak pontatlan kézi marómmal hogy ihaj!
Alacsony fordulattal szépen, megfolyás nélkül alakult a forma.