Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Pár lépés,amiket én járok végig :
1. Átalakítom fekete fehérre
2. Átméretezés/vagdosás (álltalába 300Dpi)  , megfelelő méret beállítása!
3. Kontraszt-gamma-fényviszonyok beállítása (kicsit mindig világosítok rajta, hogy az arcon legyen egy világos folt !)
4. 2x ,3x ráküldöm a sharp funkciót , (élesítés)
5. Kép átmentése bmp kiterjesztésbe 1 bites formában!
6. Utoljára ha kell berajzolok pár pontot vagy elveszek az 1 bites képből!

Na ezt nem igen szokta elárulni senki hogy hogyan kell egy képet átalakítani!

3z4pi4rei

Köszönjük a receptet!
Minden kötöszködés nélkül, tanulni szeretnék, ezért volna kérdésem.

0.) Milyen progival adjusztálod a képeket?

1.) Én nem szoktam átalakítani fekete-fehérre, mert úgy vettem észre, hogy a színesből jobb képet kreál a G-Ray.
Te más progival dolgozol?

2.) Ha a kép kezdeti pixelszáma lehetővé teszi, akkor felhúzhatom a dpi-t 300-ra, ha addig kisebb érték volt, igaz?

3.) és 4.) Eddig nem csináltam, de kipróbálom.

5.) A .bmp tiszta sor, de miért kell 1 bitesre?

6.) Ezt egyáltalán nem értem...

Előre is köszi!

Dezső

PSoft

A Te lézered, állandó, általad beállított teljesítménnyel rója a sorokat. Max. a sor végén, ki-be kapcsol.
Nálad a szürkeárnyalatos kép, a sebesség állandó változásával alakul ki. Ahol lassabb, jobban, ahol gyorsabb, kevésbé "éget".
(ha a G-Ray-t használod kód generálásra)

Tamás lézere, mint általában a többi CO2 lézer is, TTL vezérléssel kapcsolgatja a lézert. Soronként, pixelenként ki-be.
A pixelenként lőtt, vagy nem lőtt pontok(bitek) összességéből alakul ki a kép, amit lentebb látsz.
Hogy ezt tudja produkálni a lézer, szüksége van az 1 bites kép pixelenkénti igen/nem információira.

bznc93pf5

c2nsu773m

0. Paint Sohop Pro 5.
1. Co2 gépek nem G-Ray használnak!
 mivel jobban be tudom állítani a fekete és fehér arányt!
2. Én inkább le szoktam hozni 300Dpi-re.
5. Mivel a lézer a fehérnél nem lő a fekete pontoknál lő.
   Ez csak akkor nem igaz ha olyan program vezérli a lézert amely szürkeárnyalatos képből dolgozik PWM-el. ( ez már majdnem faragás)

c2nsu773m

ahc0igc0n

Sziasztok,

Probalnek helyet csinalni a muhelyben es kornyeken ezert lennenek elado Rack szekrenyek oldallemezek nincsenek nagyon szuk helyre voltak beepitve igy konnyebb volt kabelezni. Meret 80x80x215cm ar 6000ft/db kb 10 db van kulonbozo meretben ha valaki egybe elviszi 5000/db de ebben van ami csak kb 60 cm magas, es ahogy a kepen is latszik par ejszakat kint toltottek mar az udvaron.

3z4pi4rei

Köszönöm Urak!
Akkor nálam ennek java része nem játszik...

sunraw

Egy arduino nano segítségével lehet PWM szabályozni egy 2W-os lézert, amennyiben USBCNC MK1 vezérlőt használsz. Fix sebességgel, de a teljesítmény szabályzásával dolgozik.
Röviden arról van szó, hogy a 3dpBurner programmal legenerált kód, 0-255-ig árnyalatra tartalmaz egy 0-1470Hz közötti értéket, aminek a segítségével tudja szabályozni a 0-5V-os értéket, a lézer teljesítményéhez.

Infó:
itt.

4x9xcj5r9

Sziasztok!

A sok jo hozzázolás olvasásával sikerült beállítani a co gépet , Mostmár elsöre kivagja amit kell. Ma a gyermeknek készült pokember jel.

3z4pi4rei

Mutatós. Egy enyhén sérülékeny produktum...

A mechanika kicsit át lesz variálva, az X tengely nagy bordás kereke kisebbre lesz cserélve + feszítő.
A vezérlésem le lesz cserélve Leadshine-ra néhány héten belül, ősszel pedig a 2W helyébe lép az 5,5W.

Dezső

Amikor a hülyeség szorgalommal párosul:-)