Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

az csak egy 300 éves kő épület, kicsit fiatalabb mint a dinóóó[#circling]

3z4pi4rei

Sziasztok!

Egy londoni művész alkotásai nagyon megihlettek, így én is művészkedtem kicsit...
Az első képen az ő munkája, a másodikon és harmadikon az én koppintásom, a negyedik saját ötlet.

Egy igen csak kedvelt sorozat egyik családjának címere, ki találja ki?
Fantasy kedvelők előnyben...

3z4pi4rei

Mi az anyám tyúkjáért tekergeti ez el a képeket...?

niu7vyvp0

Földi Péter

Nem, ez tényleg nem megszokott MDF. Én használok ún. "normál" MDF-et, jóval kevesebb gyantát tartalmaz és kevesebb porral jár, mint Andoré, ami Esztergom környékéről származik, ha jól tudom. Vagy az enyém LIGHT-os verzió a BútorSpan-tól származik. 1db lap megevett egy HSS marószára élezést. Az általam használt, azért 3-4 lapig bírja. Valószínűleg nagyobb nyomáson préselt, gyantásabb anyagról beszélünk. A forgácsa is sokkal sötétebb, amolyan narancsbarna és büdösebb, mint az én anyagaim. Majd rakok fel képet a két forgács maradvány különbségéről, ha érdekes lehet.

Földi Péter

Viszont az Ausztriai lap elérhetősége érdekelne, ha tudsz benne segíteni. Köszi!

Földi Péter

bznc93pf5

van hagyományos un. natúr MDF és van az egy oldalon vagy mindkét oldalon laminált MDF,
a natúr Magyarországi MDF egy nagy kalap rossz, külföldön zsaluzásra vagy valami gyengébb minőségű dolgokhoz használtam, használják,
van jó minőségű is de azt ide nem hozzák mert kevés rajta a haszon, nem azért mert csak 7%al drágább (külföldön), mert a Magyarnak az ócsó kell azt meg is kapja, "olcsó"=rossz,
a másik, a laminált MDF a natúrtól valamivel jobb de ami Magyarországon kapható az vegyesen minősíthető, gyártás során előfordul hiba, ezeket észreveszik és osztályozzák, mélyen leárazzák, a Magyar kereskedő meg erre vadászik és ezt hozza be pici pénzé majd nagy haszonnal eladja a Magyarnak mondván örüljön neki hogy van, és "olcsó" és így a minőség olyan amilyen,
külföldön vásárolt lapba a 4x55ös csavart ha géppel élbe hajtom gyorsan akkor néha beletörik, a Magyarnál megforog vagy hosszában szétreped az MDF, ez röhej, vagy szállításkor véletlen kicsúszik a kézből és nekiütődik a földnek némely lap szétválik hosszában egy darabon

bznc93pf5

van MDF ami újrahasznosított papírból készül, ez a gyengébb minőségű,
és van ami fából

bznc93pf5

Földi Péter

Köszi szépen a részletes infót. Valószínűleg az én régebbi lapjaim a "silányabb" minőségű kategóriából valók voltak. Ez  mostani viszont nagyon "egszséges. A kontrszt igen mellbe vágó volt.

Háát, az 1 kamion minimális mennyiség most egy kicsit sok lenne :) Úgy a 99.999 %-a kilógna a műhelyből :) :)

Egy 30-40 nm még jól jönne, de ez gigantikus mennyiség nekem.
Legalábbis egyenlőre.

Üdv,Péter

4umhue7vh

Sziasztok!
felismerhető? Van mág rajta finomítanivaló.

PSoft

Felismerhető!
Sőt...[#eljen]

PSoft

Talán, ez is felismerhető.:)
Finomítani való, ezen is akad!