Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

eivmhrm04

Hát mert ő késziti a tokot és ennek a keretét is meg festi szereli stb,nekem nincsenek hozzá való gépeim meg nem vagyok én asztalos :)

guliver83

Hát igen az már nem vicc, de a gépből nem néztem volna ki egyébként, de mivel tudom, hogy nekem milyen gépem van így nem meglepő amit mutattál, csak elsőre azért néztem mint hal a szatyorban :) [#taps]

Köszönöm a lehetőséget!!!

Miki2

Az alapanyaga ezek szerint MDF...ha már festeni kell.
És a mintát Te csináltad, vagy valahol rá akadtál?

Miki2

Lehet, mégis inkább valmilyen fa az alapanyaga?
Akkor nem festve, hanem felületkezelve (pác -> lakk) lesz?

b4nm7gjvr

Az alapanyagot fának nézem, és 99% az is, és ha nem tévedek táblásított bükk anyagból készült ajtó lapot látunk...

PSoft

Karcsi, egyértelműen írja a #14969-ben,hogy fenyő,és 6-os gömbvégűvel marta.

b4nm7gjvr

vadember

Szerintem pedig fenyő alapanyag és 6-os gömbvégű maróval készítette.[#wave]

b4nm7gjvr

bznc93pf5

Bozso777

Le a kalappal...ez kegyetlen jó :)

bznc93pf5

a jó minőség tizenezer után kezdődik főleg márkás neves cégek terméke, http://www.nemofer.hu/katalogus.html" TARGET=_fnew>marókések

Dimar, Ake, Leitz,  

bznc93pf5

kínaiból van 2 fajta!!! va néha több is
pl.
http://www.sign-in-china.com/products/19552/2_flutes_3d_cnc_router_engraving_bits.html" TARGET=_fnew>v bit maró

jelzik milyet szeretnél, N vagy A jelűt(minőség)
természetesen van árkülönbség is.

talán azért érdemesebb kínából rendelni mert ugyanazt a rosszt kapod magyarban is csak épp dupla vagy tripla árban, ha meg egyből a jobb minőséget rendeled akkor már előrébb is vagy mintha magyarból vennéd mert sokszor a kereskedő nem a minőséget nézi hanem az árat.
mérlegelni kell mi a jó, mert az újraélezés is drága, néha még mindig olcsóbb gyengébb minőséget venni mint éleztetni.

kxaxi8zfe

Hobby gépem van,igen.Ezért is vagyok itt egy hobby fórumon.
A gépet én építettem,és az 500ft-os HSS gravírtűtöl a 15ezres iscar ujjmaróig vannak maró szerszámaim.
A jó munkához feltétel a jó szerszám is.

@forgácsoló; Sajnos a linked nem működik,de a marást elnézve tű hegyes a V-bit szerszám.Na én pont ilyet nem találok.
Ezért mertem rákérdezni.

kxaxi8zfe

#14965-ön lévő linkre írtam az előbbi hozzászólásom.
A#14988 már jó.