Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem nem ezt mondta.
Megkérdezték, milyen szerszámmal készült, hol tud ilyet beszerezni.
Erre mondta, hogy profi, ipari gépe van, nem a hobby árkategória.
Ha legördíted a topicot, ott volt szó arról, hogy a gépen szerszámcserélős marógép van, 2200 € körüli áron, amit egyik hobbytárs 200.000-ért akart megvenni.
Más kategória, más lépték.
De ettől még lehet hobby gépekkel is nagyon szép dolgokat csinálni, ahogy csináltok is.
Szerintem sokszor inkább az érzék, a művészi hajlam, vagy ízlés számít, legalább is itt dől el elsősorban a dolog. Általában famunkák vannak bemutatva (legalábbis engem ez érdekel igazán), szóval nem egy csapágy minőség az elvárás. Ezt meg hozhatja a gondosan összerakott hobbygép is, mindamellett egy álom lehet egy ilyen profi gépen dolgozni.
Szóval szerintem nem akart itt bántani senki senkit, gondolom te sem.
A modik meg törölhetik ezt a hozzászólásomat, ha akarják, mert off topic.

2rjw3gfi5

Sziasztok!
Szerintem, meg a kérdező arra gondolt, amir én is, hzogy milyen szerszámmal készítette, amit én 60, vagy 90 fokos V marónak gondolok, de kiváncsian várom, hogy mivel készült.

2rjw3gfi5

Bocs a betűtévesztésekért...

djfgekywd

Így van, a kérdés nem a gép árára és a maró motor árára vonatkozott, hanem a szerszámra.
De mindíg van aki beletaposson a kérdezőbe.
De hát ez egy hobby fórum.
Nem is tudom, hogy mit keresnek itt profik?

bznc93pf5

az hogy egy gép több milliós még még nem biztos hogy azt jelenti hogy jó!!

az hogy a munka milyenre sikerült nem csak a gép minőségén múlik!!

az már lehet hogy egy jó géppel talán könnyeben lehet szép, jó munkát készíteni

ami szerintem a legfontosabb az a lényeg mit akarunk, mivel több tíz milliós géppel is lehet rossz munkát végezni, már láttam furcsa végterméket amire nem is gondoltam volna hogy cnc-vel készítették, de hobby géppel is lehet csúcsminőségű terméket készíteni, aki dolgozott már vagy dolgozik cnc géppel az jól tudja hogy egy munka végterméke több részfeladat összessége, hiába profi a géped ha rossz a tervezés, anyagleszorítás, megmunkálószerszámok, stb. sok apró de lényeges dolgok összessége adja ki a végeredményt, nálam is elő szokott fordulni hogy valami nem sikerül, nem betartott szabályok alkalmazása, kapkodás, stb. ha viszont jól meggondolt, megfontolt, odafigyelten dolgozunk akkor a minőség is természetesen jó lesz, persze tudni kell a határokat is, milyen gép mire alkalmas, ehhez mérten kell dolgozni a gépen, az hogy valakinek több milliós gépe van az egy dolog, az még nem jelent semmit, azon a gépen tudni is kell dolgozni, na ez már nehezebb, ehhez sok gyakorlat és tapasztalat kell de ez érvényes a hobby gépekre is, hobby gépekkel is lehet olyan munkát végezni mint egy ipai gépen csak a termelési idő más, nekem  hiába van "többmilliós" gépem ipari gépekkel nem tudok versenyezni de nem is akarok, tudom a gépem határait és ezeket figyelemben tartom, egyébként az én "többmilliós" gépem is hobby gép!!

a képgravírozáshoz a kést innen rendeltem
http://www.ebay.co.uk/sch/sis.html?_nkw=3D+Router+CNC+Engraving+V+Groove+Cutter+Sharpen+Bit+6mmx22mmx120+Degree+%23Cu3&_id=141061816871&&_trksid=p2057872.m2749.l2658" TARGET=_fnew>v-bit maró

mindenki számára megfizethető

bznc93pf5

de magyar boltokban is lehet venni 1500-3000 ft között, akinek ennyiért nem megfizethető az ne cnc-zzen!
hiszen ez nem egy olcsó hobby!!!
aki hobby-zik az remélem tisztába van evvel.

bznc93pf5

90 fokos v bit,
de
lehet más is, pl. a rajz mihez készül?

eivmhrm04

http://www.kephost.com/images/2015/11/21/ajto.jpg" border=0>

eivmhrm04

Elkészültek az ajtólapjaim,már csak el kell vinni az asztaloshoz :)
 Fenyő,6 os gömbvégü

2rjw3gfi5

e-bay-ról rendeltem én is 60 fokos v-bit marót, 6-os szárral, pont úgy néz ki, mint bármelyik másik, 2 vídia lapka, piros festés.
Megérkezett, kipróbáltam az azték naptáron, MDF-ben, 60-80 mm megtétele után egyre jobban kezdte túrni az anyagot, le is állítottam.
szemmel láthatóan legömbölyödött az éle a csúcsnál.
Kérdésem: honnan lehet valóban jó minőségű szerszámot rendeli, (persze azért ólcsón :)  )ami bírja a strapát.
Na egye fene, nem olcsó is érdekel, ha sokáig jó. :)

guliver83

Én csináltam olyan alkatrést, hogy azt hitté valami profi gépem van pedig nem csak egy hobbi gép, de lehet vele pontosan dolgozni, csak tisztában kell lenne azzal, hogy mit bír el a gépünk.

000000000

Itt láthattad mit bír az a kis gép :)

Miki2

Ezek nagyon szépek lettek.
A mintát te készítetted?
Mi az alapanyaga, miért kell neked asztalos, ha ilyet tudsz csinálni.

guliver83

Nem a gép a drága, hanem hozzá a szerszám !
Mire minden szerszám meg lesz egy géphez az majdnem annyi vagy még több mint a gép ára.
Főleg ha valami minőségi dolgot veszel.

De aki ezzel dolgozik az tisztában is van vele.

guliver83

Tudod, fa géppel is lehet acélt marni :)