Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

keri

Még 20 évesen utaztam a buszon, leül mellém egy vénasszony, nyöszörögve. Mondja nekem hogy jaj fiatal ember, sose öregedjen meg.

Mire én: Csókolom, ha lehet akkor inkább nem szeretnék fiatalon meghalni.
Szegény öreganyó olyan mentegetőzést levágott, meg kellet nyugtatnom, hogy csak vicceltem, nem vettem bántásnak.

PSoft

A mondat,helyesen,és befejezve...így hangzott volna!

Soha,ne lépjétek át az...ötvenötöt,álljatok meg,valahol...negyven körül!:)))

Oppsz!...a te logikáddal,így se jó!
Na de,akkor hogyan???:)  

ANTAL GÁBOR

Küldtem egy levelet , a többit belátásod szerint ....

PSoft

Ma már nem,de holnap hívlak!

Az a bajom,hogy nem emlékszem,és ami még nagyobb baj,(rám nézve)hogy a leveled olvasva sem.:(((
Pedig,biztos vagyok benne,hogy amit írsz,az megfelel a valóságnak!
Még akkor is,ha én....nem emlékszem rá!:(((
[#worship][#worship][#worship]

2dbfy8y

"Amikor a Gábor beírást olvastam egy kicsit megdobogott a szívem de azután lelohadtam . No nem baj de ha Pabló olvassa talán hozzászól..."

Mihez kell hozzászólnom? [#wink]
Olvasok-olvasok, de a 12 órázás után lehet nem értek meg mindent egyből [#nevetes1]

PSoft

Ma délelőtt beszéltem Antal Gábor fórumtársunkkal,és "tisztáztuk" a tegnap esti,#11685-ös jegyzését,és a mail-ban írtakat....Köszönöm Gábor!

A többieknek....

Pusztán,csak az én feledékenységemről van szó,aki közelebbről ismer,tudja is ezt a sokszor kellemetlen "hiányosságomat".:(((

Még az este,erre próbáltam utalni Gábornak is,a #11687-ben.:)
Akkor már sejtettem,hogy valamit ígérhettem,Gábornak,és....megfeledkeztem róla.

Hát igen...

Még valamikor tavaly,mikor nálam járt,beszélgettünk erről a lézeres/festékroncsolásos NYÁK technikáról.
Arról,hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani,mondjuk a kis 1W-os piros lézerrel,mert akkor még azzal kísérletezgettem,játszogattam.

Volt is ígéret a részemről,hogy próbálkozok vele,és majd beszélünk az esetleges eredményről,vagy kudarcról.
Akkor elmondta,hogy kutatgatott a témában neten,máshol,és talált is ezzel kapcsolatban több forrást,ami esetleg kivitelezhető/megvalósítható,hobby körülmények között is.

Na de,a lényeg a lényeg,Ő intenzíven foglalkozott a témával előttem is,kereste a gyakorlati megvalósításra a lehetőséget,nálam is,másoknál is.

Hogy végül is nálam,lett valami a dolog gyakorlati részéből,az nagy részben Őneki is köszönhető.

Hát...ennyi a történet.

sanyi84

Én is játszogatok az 1.6 W os kisebb szettel. Szóval tapasztalat hogy a rétegelt lemezt (3.7 mm) csak az első rétegig vágja, persze lassan (180 mm/perc) , simán vonalat 600 mm perccel stabilan nagyon kontraksztosan éget. Ventilátor fújja el a füstöt. Még kell egy elszívó meg talán egy ciklus start gomb sem ártana. Ám próbálkoztam vágni ezzel nyár deszkát, no annál 4-5 mm ig mint a nyíl oly egyenesen bemegy.  

Próbálkoztam a gray el, nem sok siker, inkább barnára (mint az oldal kerete) égette és az anyag elszublimált és van két színem . Dotg se sokkal jobb eredményt hozott az "3D " hatású.  
Várom a kompit és meglátom ha fúvatom milyen eredmény születik.  
Próbálkoztam 2x laserrel is, de nem jutottam el addig hogy rendesen működjön. Mindez linuxcnc alatt. Ez alatt ment a dotg egyszer piro fejjel, azaz nem lehetetlen dolog, igaz az bükk rétegeltre és nem nyírre ment.  

PSoft

Amig vacsoráztam,addig...rajzolt a lézer.
Holnap,mehet a maratóba!

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/Ny%e1k_2W-os%20l%e9zer/IMG_0444.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/Ny%e1k_2W-os%20l%e9zer/IMG_0449.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/Ny%e1k_2W-os%20l%e9zer/IMG_0454.JPG" border=0>

guliver83

Na erre azért kíváncsi leszek!!!

PSoft

frkdv6dyr

Első ránézésre, pofás kis darab. Ha ez ennyire jó, átgondolom én is a panel készítést.

PSoft

Mármint hogy,ki tudom-e egy vonalban...fúrni,a kilenc lyukat!:)))

mex

Nagyon jól sikerül, gratula!

Motoros

Kellene egy fix eltolással szerelni egy fúrófejet  a gépedre(pl kis bldc-s) ami kezdésnek fúrna, utána jönne a lézer.

Motoros

Egy nem teliföldesre is kivancsi lennek.