Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

HJózsi

[#vigyor3]... már csak az a kérdés, hogy néz ki egy BT30-hoz az eredeti behúzószár, az M10-helyett és hogy beférne-e ... aztán egyszer még cnc-sítve lenne ...

bmejdz9nu

Persze erről a "szerkezetről" tudok... láttam már... de...
Ugyebár nekem már kb 20db különböző SK30 befogatóm van... de még kevés... mertugye ahány szerszám annyi kellene :)
Az ipari felhasználás (sorozatgyártás) és a hobbysta műhelye itt válik ketté...
Azaz a hobbystának van ideje szerszámokat ill. patronokat cserélgetni egy termelő cégnél ez idő kiesés... (= pénz)
Egyébként már csak a fix méretekben gyűjtöm az SK30-as befogatókat... Azaz pl. 8-as szerszához 8-ast.. és nem patronost...

bmejdz9nu

Nem lesz elég... a motort kis sebességbe (azaz kis átt.) kapcsolni... Nagyon figyeld a szerszámot... mert ha kimászik.... belemegy az asztalba...

000000000

Már dolgozok egy levegős behúzón!

HJózsi

A patron meghúzásához mindenképp kell a villás tegnap ismét bebizonyosodott... rezonancia -> kilazulás ...  A behúzószár megszorításához lazításához tényleg elég L1 fokozatba kapcsolni...

bmejdz9nu

A behúzószár nálam két kulcsos 19 és 17-es kell egyszerre - ellen... Aztán tök mindegy a fokozat :)

4um5b65d

Már akartam egyszer kérdezni... milyen patronoknál tapasztaljátok ezeket a kilazulásokat?
A régi típusú, csak egy fix méretet befogni tudóknál, vagy ezeknél az újabb, 2mm-ert átfogoknál ? Nekem a régiek vannak, de még sosem lazult fel egyik sem. Azoktól kérdezem akiknek újabb típus van... Nem fordulhat elő, hogy teszem azt egy 9-10 mm befogadására alkalmas patronnál mindig a kisebb , ezesetben a 9-es átmérő megfogásánál lazul fel ?

svejk

ER patronnál..
Nálam az 1/8-os a 4-3 patronba...
igen jól meg kell tépni, főleg a kinai patronokat/patrontartót  valahogy nem olyan a felülete és nem csúszik benne rendesen a patron..
Pl. az ER32-höz kb. 150 mm hosszú körmöskulcs jár, úgy jó erőből meg kell húzni...

4um5b65d

Van abban a patronbefogó hollandiban nyomcsapágy ?
Szerintem az lesz a gond...

svejk

Nincs egyikben sem..
Ez egy szabványos, az iparban nagyon kedvelt befogó. A fő kúp 8 fokos a hollandiban meg kb.30 fok.

svejk

http://www.modelenginenews.org/gp2/er32-20.jpg" border=0>

4mjnxdwuu

Nekem van olyan 30-as befogóm ( nagyfordulatú )aminek az ER-32-es hollandijának az első felében egy forgó betét van. Olyasmi lehet?

4mjnxdwuu

4um5b65d

D.Laci

Kis fordulatú patron befogók hollanderei nincs kiegyensulyozva.
A nagyfordulatú hollanderek kivannak egyensúlyozva. Ez onnan lehet tudni hogy a hollanderben a partonkihuzó gyürű fixen van benne, és a palástfelületen a körmös kulcs hornyai nem egy forma hosszúak.
Van olyan ami plusz tartalmaz egy önkiegyensúlyozó rész, na azt lézhetitek nyomcsapágynak.