Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

HJózsi

48-asnak mértem az orsón a két menesztőszárat ... még kell egy olyat is csinálnom ... :)

bmejdz9nu

Sajnos kell, mert a behuzószár csavarodik... és a patronokból "kimászott" a befogatott szerszám... a motor fogása nem elegendő...

ukcge40u

De igen, ha az áttétel jobbára fogaskerekes.
Szíjhajtásnál valóban bibi van.

ukcge40u

Úgy érted, kihúzta az anyag?
M12 a behúzószár?
Talán érdemesebb lenne valami fain, acélosabb anyagból megcsinálni, hogy ne csavarodjon.
Milyen hosszú a behúzószár, uszkve?

bmejdz9nu

Natur fogaskerekes az egész áttétel... semmi szíj... (Kami és HBM45)

bmejdz9nu

Ki ám... sajnos... egy kis bemaródás már van az asztalban :) akkor csináltam a kulcsot!
A behúzószár elég hosszú... azaz torzul... azaz nem lehet rá számítani! Kell az a kulcs!!!
Persze most már a fejeket azaz a kúpokat cserélem... azaz minden "kedvenc" szerszámom saját befogóval van...

HJózsi

A patront nekem sem sikerült rendesen beszorítanom, muszáj volt ...  

bmejdz9nu

Ha látsz valahol ilyen kulcsot... írjál... valami nem túl brumedár kellene...

HJózsi

Az SK30 M12 ből csavarodot ki, amikor a patront akartál befogni, cserélni, nem torziós csavarodásra gondolt Péter...

HJózsi

A Gyáli piacon van egyenként is szerszám, nagyobb méretek is, talán hétvégén kinézek ...

bmejdz9nu

Minden lehet kapni... csak ne 5 kilós legyen :) Mert ez nem vasúti sín csavar húzás :)

HJózsi

Szerszámcserekor egy kis darab deszkát szoktam tenni az asztalra, vagy a munkadarabra a szerszám alá azóta, mióta egy kb 4eFt-os zsír új Perfor négyélű maróm egyik hegye hegye letört, mert lazításkor kicsúszott a patronból ...

HJózsi

Ez lehet, hogy pont a vasúti talpfa rögzítő csavarjának mérete ... :) Svejk talán le tudja checkkolni... akkor pedig nem lesz kicsi a kulcs ... :D

bmejdz9nu

Ó.. Ezen már sírtam a BF20-nál is... amikor egy Hanita 6 élűm csapodott az asztalba és fog veszteséget szenvedett...[#falbav]
Ezért is jó a komplett SK csere... meglazít... megkopácsol... nem vesz ki.. nem esik ki... szerszám megmarad...:)
Mindenki a saját kárán tanul... Csak ne a legjobb és majd 20 ezres szerszámon kelett volna... (még oldalazni jó azért :)

4um5b65d

Ezt lehet nem értem... Miért tekeredik ki a behúzószár az SK30-ból ha marót cserél a patronban ?