Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

vadember

Egyet biztosan nem tud. Hosszabb távon a hegesztőgépként üzemelni.
Szerintem egyébként nem a gyártó a hülye , hanem aki megveszi és elvárja tőle a ráírt paramétereket. Attól, hogy valaki nem szakmabeli még elvárható lenne egy minimális gondolkodás.

PSoft

És ha valami lopott hiper/szuper NASA technológia van belepréselve a gyufásdobozba???[#nyes]

guliver83

Én amikor belefogtam egy inverteres hegesztő építésébe rengeteg orosz oldalakat olvastam, egy számítógép tápba belepréseltek egy 120A hegesztőt megfelelő hűtéssel tudtam vele folyamatosan hegeszteni.

guliver83

200A és ezt 28V tudja, vagy rosszul olvasom?

Rabb Ferenc

Ha még érvényes az Ohm törvény és néhány egyéb régi begyöpösödött szabály akkor valószínűbb, hogy a növekvő áramhoz csökkenő feszültség tartozik [#nemtudom]

Az eredeti "kérdésem" ezért inkább csak amolyan költői kérdés volt... Nehéz elképzelni hogy egy ennyire minimál-dizájn eszköz keresztülpréseljen magán kb 4kW-ot büntetlenül. 60% a megadott bekapcsolási arány. De mennyi a teljes ciklusidő???

vadember

A melóhelyemen ilyenből is van vagy öt darab.Fronius

A hegesztési idők így alakulnak

Bekapcsolási idő (10perc/40C): 25% - 150A
Bekapcsolási idő (10perc/40C): 100% - 80A

Ezek szerint a fránya oroszok megint sokkal előrébb járnak, mint a nyugati piac vezető gyártói.[#wilting][#vigyor]

Én azért maradok ennél, és aki valóban termelni akar az szintén.

jani300

Miki2

Valaki mégis törölte az észrevételemet.
Biztosan nem gépész volt! Legalább értesítene!?

Gondolom, majd ezt is törölni fogja.

jani300

Az adok veszekből szinte biztosan a főnök törölte .
Nem szabad ott trécselni , más oka nem volt szerintem .

Csuhás

Egy egész érdekes órás szakirodalom:

289
Ruxu Du, Longhan Xie
The Mechanics of Mechanical Watches and Clocks
Springer Berlin 2013
https://data.hu/get/11961678/mechanicalclocks.pdf

sufnituning

Nem látom a különbséget[#nemtudom]

Szerintem hívhatjuk ahogy akarjuk, a felhasználási mód fogja eldönteni, hogy hogyan nevezzük.

Mindkettővel végezhető mindkét művelet.

D.Laci

A T horony maró szára vastagabb, az íves reteszhoronymaró szára kivan könnyítve, kúpos, hogy mélyebben tudjon dolgozni.

sufnituning

Na ebben lehet valami, eggyel jövök![#eljen]

Vannak egyébként ilyen kúpos szárú  íves reteszhorony-maróim, tömörkemények, nagyon sok T-hornyot megcsináltam velük, de most már tudom, hogy rosszul tettem.[#nyes]

sufnituning

Jó értem azért, mit mondasz!

jani300