Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ismét egy könyv amit ajándékba kaptunk:

280
Új technikai eljárások az esztergályos szakmában
Szakmai ismereti kiegészítő jegyzet 1 füzet
Munkaerőtartalékok hivatala 1956
New tech

designr

Egy frekvenciaváltó RS485 kommunikációjával küzdve találtam az alábbi adatátviteli szabványokkal foglalkozó cikket.
Érthető(számomra is) nem túl szakzsargonban összefoglalja a főbb RS232/Rs422/RS485 -ről a gyakorlati tudnivalókat.
Ritka jó kis összseszedet..
Ipari adatkommunikáció.

Szalai György

De jó volna ezt eltenni későbbre egy .pdf fájlban.
Sajnos nekem nem sikerült.

hostya

Szalai György

ebalint

Én is kösz, mert én is csak weblapként tudtam menteni.

/ opera alól

gabdgzj8f

Üdv Urak!

Ha valakinek ingerenciája támadna tojásfestő izékét barkácsolni, akkor itt nézzen körül.

Egg Painter Mini

avagy lézeres verzió

ennek ez az alapja

és majd elfeledtem, hogy az alkatrészek nyomtatható stl-ek

ITT

s69skz0ve

Ha esetleg nem volt még akkor ajánlom! :) Én most .cdr-ről .dxf-re konvertálok vele mert amit letöltöttem Corel11-et az nem tudja behívni se importba se megnyitásként azokat a .cdr fájlokat amit pl a lézeres topicba töltök le! Lehet én vagyok a béna de nekem így egyszerűbb! :)  Íme a link jó konvertálgatást! [#kacsint] https://cloudconvert.com/cdr-to-dxf

dtb

Lehet telepíteni virtuális nyomtatóként pdf nyomtatót. Értelemszerűen nem papírra nyomtat, hanem elmenti egy PDF file-ként, amit nyomtatni akarsz. Én két ilyen bevált alkalmazást ismerek:
CutePDF: letölthető innen: http://www.cutepdf.com/
és a
Bullzip: letölthető innen: http://www.bullzip.com/

2am4nwzib

Retro cuccok .itt

Csuhás

Egyik kedvenc oldalam nagyon hosszú idő elteltével egy új postal bővült. Ismét új ötletet tanultam Laslietől.
Turning

dtb

Ékszíjhajtás kalkulátor:
www.bbman.com

gk6nzg8h4

Dróthajlító gép, okos de itt a videón komótosan dolgozik:

Egy másik gép ipari gyors munkára:

Ezen a héten van egyébként Hannoverben az Ipari kiállítás.
Lehet a Youtube-on hirtelen megnő az ilyen jellegű videók száma.

Motoros

Az első videón lévő okosnak okos, csak nem sok mindenre jó.
Egy hasonló demonstrációs eszközt én is elkövettem jó pár éve, léptetőmotoros volt és az is síkban tudott dolgozni.
A daraboló kés hiánya és a lassúsága miatt csak iskolai bemutatóra jó az ilyen, meg a programozást gyakorolni.
A történet nálam ott ért véget amikor a reménybeli megrendelő megkérdezte, hogy a daraboló egységgel, szoftverrel, szervóval kijön e 500 ezer forintból a végleges példány?[#csodalk]

Csuhás

281
HACO MS 3004 Lemezolló gépkönyve
ollo

282
Digép SD 100 Présgép gépkönyve
pres

283
EU 400-01 Eszterga gépkönyve
eu400