Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

designr

Ritkán van rá szükség,de néha elkerülhetetlen..
Dörzsárazás.

A feltöltő többi videói között további múltidéző remekművek..ha valakit nem kötne le az X faktor..

designr

Szalai György

Na, köszi!
Nem gondoltam volna, de bekövetkezett. Ennyi év HobbyCNC fórum nézegetés után, megváltoztak a nézeteim, az univerzális hobbygép felépítését illetően.

Most ilyet kérnék a Jézuskától. (Ha nem is ekkorát.)

Ezeknek a szakmai videóknak én vagyok az ideális nézőközönsége, mivel semmi gépészeti képzésben nem részesültem.
Rengeteg új ismeretet adnak.

Szalai György

12:40-nél meg egyszerűen fogja és lejjebb állítja a kést.
Vagy ötször megnéztem, mire rájöttem, hogy a kés egy köríven fekszik fel, a késtartó alján.
Én meg itt hézagolgatok az ehhez képest modernnek számító masinámon.

Varga László

Egy kisebbet is marha nehezen tudna a fa alá tenni a Jézuska !
Azzal azért legyél tisztába.
A régi munkahelyemen volt egy ,csak 8 tonna volt.

Csuhás

Van egy köríves betét a kés alatt, azt billentve kis tartományban állítható a késmagasság. Magam is készítettem ilyen betétet a hátsó késtartómhoz, ott a két kést leszorító csavar eltérő meghúzásával lehet billenteni a kést.

jani300

Ezt tanultuk úgy hogy amerikai késtartó ?
De mutat egy hónolófejet is ,az is tetszik .
Kicsit lenyugszom ,végignézem :) [#eljen]

Szalai György

Kis gépet is el tudok képzelni, nagy fantáziával.

designr

TCFM 100 kis horizontál a neked való..de vannak még ilyen eszterga-marók más tipusban is..HOMMEL, Murad..
De szerintem lin egységekből is összerakható..

designr

Bárcsak a robotika is olyan gyorsan fejlődne mint a filmtrükkös szakma..

designr

Rövid reggeli néznivaló..

Csuhás

Nem semmi amikor 0:50-nél betonacélból mángorolnak valamilyen menetes orsót. Ki tudja lehet hogy így készülnek a kínai golyós orsók. [#csodalk]

st2h8fxn5

Szevasz!Solid edge és Edgecam,nincsen véletlenül gyakorló feladat,Kösz.

Bicska

Pedig az elején még reménykedtem, hogy nincs -sok- trükk :)