Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

m8zmkic73

Szia.

Ha nem kell sok 40-es pom, akkor tudok adni Neked. A minimum mennyiség az említett cégnél 1 m. Viszont van Náluk a polc alatt egy doboz, hulladéknak hívják. Amit ebből veszek, azt jóval olcsóbban megszámítják.

m8zmkic73

Jaj-jaj, rosszat mondtam. Az , amiről én tudok, az nem a fent említett cég, hanem a Quadrant Kft
Szigetszentmiklós. Tudom Őket ajánlani, nagyon rendesek.

guliver83

Ez ott kint így zajlik.
Kb 10-15 éve van ott a közeli falukban GÁZ addig szinte állandóan járt a gázos autó amiről venni lehet kisebb nagyobb palackot.
Amióta mindenkinek, be van vezetve már nagyon ritkán jár akinek meg kell az elviszi és töltenek bele, de nem szívesen, csak egy két helyen csinálnak ilyen, mert nem szabad vele foglalkozni és így az autóban sem viheted hivatalosan, de ha kell akkor nincs más lehetőség.
Ott a benzinkúton nem lehet cserélni palackot, soha nem is lehetett.

LittleSV

Sziasztok. Szép fehér/zöld/barna vékony acéllemez lapot merre érdemes keresnem? 400x600mm méretben Mágnestáblához kellene, mármint mágnes lapokat felfogatni rá. Nem tudom milyen vékonyban létezik, de 8mm-es rétegelt lemezre simítanám rá.

2nbj3n5m

Létezik egy kb 0.2mm-es fémfolia fehér felülettel.
A cég nevét holnap tudom adni,az anyag 600mm széles és 25m-es tekercsbe kapható /öntapadó hátoldala van/
Mfg.: Janko

LittleSV

Ez tökéletesnek hangzik (főleg ha nem kell 25m-t megvenni), köszönöm!

ANTAL GÁBOR

Többen tudják hogy időnként mágneses szeparátorokat építek .( ma is jönnek 2 ért )  Van egy ökölszabály ami az erővonal vezető vaslemez vastagságát meghatározza. Optimális esetben  a lemez anyagvastagsága   szorozva a megengedhető telítési indukcióval egyenlő a mágnes vastagsága szorozva annak indukciójával .  A  ( fekete " hangszóró "= stroncium ferrit  ) mágnesek indukciója 0.3Tesla . A kommersz vaslemezé 1.2 tesla . Ebből az következik hogy a lemezvastagsága  optimális esetben a negyede kell hogy legyen a mágnesének  ( ekkor érhető el a maximális tapadóerő, esetemben a szeparátornál az  összes erővonal hasznosul)  

Természetesen ettől bőven el lehet térni ha kisebb erő is elegendő . Az 5 mm vastag  hűtőmágnes jól feltapad a 0.75 mm es hűtőre .
DE a 0. 2 mm es lemezt én leellenőrizném tapadóerőre mielőtt megvenném .....  

Akik mágnesasztalon köszörülnek azok időnként szembesülnek azzal hogy egy ( hagyományos ) zsilettpengét nem fog meg elég erősen az asztal Ok : nagyon vékony a zsilett  

ANTAL GÁBOR

Optimális = gazdasági optimum mert természetesen ha vastagabb a lemez akkor abban kisebb indukció alakul ki,( ami előnyös )  viszont költségesebb a konstrukció

remrendes

En pl nem tudtam, de irok egy mailt ezzel kapcsolatban. :)

LittleSV

Köszönöm! Ezzel nem kalkuláltam, illetve bele sem gondoltam (ilyen terű tapasztalat hiányában), hogy a lemez vastagság befolyásoló tényező.
Valóban kb 1cm2 felületű hűtőmágnest ragasztanék 3mm-es 50x50mm rétegelt lemezre (ezeket a rétegelt lemez figurákat kellene megtartania a táblának).
Feleségem hobbiboltban kapható "mágnesfestékkel" próbálkozott, de nem működött, főleg hogy a festékben nem mágnes van hanem fémpor (de nem lehet olyan vastagságban olyan homogén felületet képezni, hogy elég tapadószilárdság alakuljon ki). Mondjuk most átgondolva, itt is lehet a megfelelő rétegvastagság hiánya okozza a problémát.

2nbj3n5m

A fém foliát és a 0.8,ill.1mm-es mágneslapota a
A magnetta.hu találsz. Lehet,hogy nem postáznak.
A nyugatitól megy egy busz arra.

000000000

Sziasztok  

alu lemezt keresek 800x280x20mm vagy 800x120x20mm
Nem tudjátok hogy hol tudnék ilyt jó áron beszerezni ?

Borcz

Borcz

szf

Keresek VFD kijelzőt olyat amilyen  pld az orosz óràkban volt.legalàbb 4 digit.de komplett rossz óra is jöhet.