Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

jamj4k2ec

Sziasztok!
Keresek csapágyat 16mm-es tengelyre.
A típusa SBR16UU 12 db kellene .
Hol találom a legjobb áron?
Segítségeteket köszönöm.

Kristály Árpád

Én nálunk a csavarbotban láttam!

Ha jól tudom ez tolókapugörgő....

Üdv.: Árpi

s7manbs8

s7manbs8

Na még találtam valami dupla csapágyast de az még drágább mint ez vbx márka.

vjanos

onlinecsapagy.hu, ott nettó 76 ft a legolcsóbb 608as. Plusz szállítás.
De szerintem egyéb nagyobb csapágyboltban is lehet ekörül szerezni occó kínait....

Vetesi75

sunraw

Csak fémből jó?
Van pár nagyteherbírású, danamid görgőm (kerekem), azokból egy esztergályos olyat csinál amilyenre szükséged van.

000000000

Figyelj csak!
Én ezt úgy oldottam meg, hogy fogtam egy 6202-es csapágyat és levágtam róla a külső gyűrűt.
Kiszedtem a golyókosarat és maradt egy olyan gyűrű, aminek a közepe 15mm és a külseján van egy golyópálya, ami 6mm ármérőjű.
Ezutám fogtam két 695-ös csapágyat és beletettem a gyűrűbe.
Így lett olyan görvőm, ami csapábyazott és nem kellett esztergálni annyi méretűre, amennyi kell. Mert egyforma sose lett volna. A kiscsapágyak külseje 15mm a belseje 6mm.

Ötlet adott, kérem a sikerdíjat...

sunraw

[#eljen]
De ez rozsdásodhat. Mellesleg, szerintem a két csapágy árából vesz egy ilyen kereket:)

sunraw

Keress a gugliban kapu kerék címszóra.
Kb 1000-1300Ft körül lehet kapni, gyárit.

000000000

Mitől rozsdásodna jobban, mint bármelyik másik?

000000000

Nem mellesleg nekem egy ilyen görgő kb 250Ft-ba került.

s7manbs8

Ezek jó ötletek és címek, köszönöm, lehet másik csapágyboltban is itt körül lenne, csak a helyi boltos rátesz mg vagy 120Ft ot darabjára, azt meg kicsit sokallom. ... ha a 65Ft+ÁFAst veszem meg 1000 Ft a posta átutalva a pénzt az kijön vagy 120-Ft /darab maximum.

Vannak használt csapágyaim nem tudom olyan is lehet van, amibe másikat be lehetne betenni Karasz kreatív feltaláló elvtárs ötlete alapján, ha lenne ilyen kombináció az is jó ötlet, mert még úgy nem is kell csak egy csapágy, míg 608-assal dupla kell, hogy közre fogjam köracél rudat köszörült szárat vagy akármit.

279nwbpsa

Elektron!Nem tudom,hogy mi a pontos célod a görgővel,de ha valami cnc felhasználás,akkor minden képen célszerű duplán tenni és picit előfeszíteni a csapágyakat.
Másként lötyögnek. :(

s7manbs8

Az túlzás, hogy CNC,inkább csak kocsi tologatása 2 köszörült rúdon. Igénybevétel nincs csak egy 2 kilót kell tologatni ide-oda. Arra jó lesz szerintem egyet összeraktam kísérletileg megfelelőnek látszik .