Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Nagyvonalakban az alábbiak szerint működik:

http://kepfeltoltes.hu/120724/ac_llemez_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

svejk

A lemez hossza a 640 mm, a két csúszó íves alkatrész bronz, gumi szennylehúzóval.

Rabb Ferenc

Kb 600x600 mm-es pasztamaszkokat használtunk, négy oldalon kifeszítve. Nem ismerem az alapanyag kiindulási méretét.  

De tudod, mindenki a saját lovát dicséri :)
200mm-es bronzszalag biztosan kapható kilométerben is.

PSoft

"Talén az SMD pasztamaszk lemeze még megfelelő lenne, de az nem tudom milyen vastag."

Én,0,13-nak mérem tolómérővel a nálam lévő darabot.:)

De,...Te méér is nem tudod???
Adtam Debrecenben pár,tenyérnyi darabot.:))  

svejk

Most már tudom, 0.13 mm, megmértem mikrométerrel is.
De délelőtt még nem voltam itthon. :(

Érzésre az anyaga megfelelő lenne, törés nélkül élben meghajtható, kellően rugalmas, de vastagabb kell.  
Viszont ha ez a pasztamaszk normál rozsdamentes lemez akkor nyert az ügy.

Problémás még a vágása, mezei ollóval vágva a vágás mentén micro repedések keletkeznek, ez lett az eredeti veszte is, innen indulva berepedezett, majd beakadt a forgács.
Szóval valami flexkorongszerűvel kell vágni.

svejk

No, beszéltem a Bronzkerrel.
Elöljáróban:
Táblaszélességben bármilyen méretet levágnak, futárral küldik utánvéttel (kb. 2000 Ft).

- 0,22 mm-es ónozott acéllemez van, az eladó állítása szerint gyakorlatilag a konzervdobozok anyaga, nekem ez valószínűleg nem felel meg, árát, méretét ezért nem kérdeztem meg.

- 0,3 mm rugókemény bronzszalag, 300 x 2000 mm-es szalagokban, keresztben vágnak belőle.
Az eladó szerint biztosan nem hajlítható 90 fokban 1 mm-es rádiusszal mert bereped, eltörik.
A 300 mm-es szalag súlya: 80 dkg/m,  
Az ára: nettó 5600 Ft/kg.

- 0,4 mm-es rozsdamentes lemez 1000 x 2000 mm-es táblában, mindkét irányban vágnak belőle.
A 90 fokos meghajlításról nem tudott információt adni.
ára: nettó 1600 Ft/kg

Ez utóbbival valószínű megpróbálkozok, már csak a precíz vágás a kérdéses.

PSoft

Jóó van nah.:)

Hogy mennyire rozsdamentes,azt nem tudom.
De enyhe vonzást mutat egy darab mágnes irányába vagy,...fordítva.:)

Ha flexeled,akko meg "ronda" lesz,elszíneződik.:(
Lézerrel kéne vágni/vágatni,csak az enyém "kisinas" hozzá.:(
Vagy,..vízzel.

svejk

Épp az előbb beszéltem le, lézerrel kivágják.
De azért köszi a tanácsot!

7vpav5d32

0.5-ös rozsdamentest tudok neked adni próbálkozni.  Szerintem az már kemény neked és a 0.4-es is.

Rabb Ferenc

Csak Neked, csak most visszahajlítottam egy 0,1 mm-es rugókemény bronzszalagot (ilyet találtam nagyhirtelen) nulla rádiusszal és "levasaltam". (szálirányra merőlegesen) Csak röhögött rajta. Akárcsak a visszaegyengetésen is. Száliránnyal párhuzamosan viszont elsőre elhasadt

Vigyázz a táblával, mert az is szalagként kezdte az életét. Ha az 1000x2000 mm-es táblából keresztben levágnak egy csíkot, azt Te szálirányban fogod hajtogatni. Biztosan elreped rövid időn belül. 2 métert venni 640mm helyett viszont nem gazdaságos

svejk

"ez lett az eredeti veszte is, innen indulva berepedezett"

Kis helyreigazítás, az eredeti kibírt vagy 15-20 évet, most tudtam meg, hogy két éve vettek bele nemtudjasenki' milyen anyagból  35 ezerért!!, ez repedezett be a lemezollós vágástól.

svejk

Én azt írtam le amit a telefonban hallottam az eladótól, érzésre értett hozzá.
neked viszont köszönöm a próbát!

Mindegy hogy 1000 x 400 vagy 2000 x 200 mm-eset veszek, kell egy tartalék is. Ez még mindig csak 3-4 ezer Ft a futárral együtt.

Annyit mondott még az eladó, hogy pácolt(ez nem tudom mit jelent) viszont,http://www.metallo-globus.hu/en/rozsdamentes-termek/lapos-rozsdamentes-termek/rozsdamentes-lemez" TARGET=_fnew>itt a Metalloglobusnál látom hogy ezek is vannak hidegen és melegen hengereltben, vajon melyik lenne a jobb?

svejk

A mostani 0,3-as, de nem emlékszik senki az anyagára, holnap megmágnesezem.
Lehet hogy túl rideg lesz a rozsdamentes, de akkor mit szerezzek?

7vpav5d32

Van itt nálam egy barátunk pár cucca. Azon 0.15-ös szalag van. Enyhén fogja a mágnes. Azt az inoxot is kb ennyire fogja a mágnes ami nekem van.

svejk

Lehet a rozsdamentesből elég lenne 0,2 mm?? Elvileg ellenállóbb...
De ilyen méretben nincs a bronzkernél, holnap még kutakodok.