Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Hát cserebere oldal az nem lesz.
Nem annyira szeretnék interaktív oldalt létrehozni.
Maximum egy vendégkönyv lesz benne, hogy a dühös olvasók is lehülyézhessenek. :)  

8uup9xs82

Laslie,

Minden tiszteletem a tiéd, de miért állsz neki 2011-ben kézzel összerakni egy oldalt?  
Ha elfogadod a felajánlásomat, kapsz egy kitűnően használhatő WordPress alapu oldalt mondjuk http://eszterga.hobbygep.hu domain alatt.  

Vagy ami szimpatikus.

Könnyebben adminolhatod, kulturáltan tudsz fotókat feltölteni. SOkkal tisztább, szárazabb érzés.  

Üdv: Dud

s7manbs8

Ezekkel a bonyolult mindent tudó oldal motorokkal is az a baj, hogy az egyszerűséget vesztik el, mint ez a Windows meg hasonlók is, túl burjánzanak.

8uup9xs82

Igen, én is szivesebben zötyögök kétökrös szekéren, amikor a vonat feladja  :)
http://top-10-list.org/wp-content/uploads/2009/12/Shinkanzen-Japan.jpg" border=0>

4um5b65d

Köszönöm, de valószínűleg azért így csinálom, mert nem tudom, hogy lehet másképp is.
Egyszerűen már idegenkedem a sokféle ilyen segéd, meg olyan segéd programoktól.
Ez így megy aztán ezzel jól is lakom. :)

s7manbs8

Ugye ez nem Debrecen-Budapest közt megy, legalábbis még ilyenen nem ültem. :)

279nwbpsa

Újított fel esetleg valaki a közelmúltban E1N típusú esztergát?
Gépkönyvet keresnék ugyanis ilyen géphez,esetleg tippet,hogy váltónál mire kell figyelni(mármint milyen tipikus hibák szoktak előfordulni).
Meg esetleg alkatrészek is érdekelnének,ha valakinél van ilyesmi "elfekvőben".Pl.fogasléc,kéziszán,cserekerék.
Előre is köszi!

000000000

Szerintem Csuhás könyvtárában megtalálod a gépkönyvet
http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/Szakirodalom_linkek.txt

279nwbpsa

Köszi!Mindjárt meg is nézem.

000000000

Bocsi csak hogy hozásóljak...
Az Adok-veszek-cserélek topicba feltétem egy eszterga padhoz alkalmas cuccot.
Van hozza miden kivéve egy csapágy és a meghajtó motor.
Szóval, vas szerkezet kocsivá, persze sínek, golyós orsó, motortartó...csak össze kel rakni, mert csak a vas szerkezetet alig cipeltem be a lakásba. Összevissza komplett olyan 60Kg körül. Tasék megnézi. Alkudni lehet.

2nbj3n5m

Nekem van kettő.A hatvanira elviszem a
Gulács Zoli asztalánál lerakom.
Janko (Száraz János)

279nwbpsa

Szia János!
Miből van kettő pontosan?Fogasléc,szán,cserekerék?

2nbj3n5m

Gépkönyvből.
Janko

279nwbpsa

Na,az nem lenne rossz!
Letöltöttem ugyan az előbb amit Zotyó mutatott,de nincsen nyomtató itthon,sz.gépen nézegetni meg kényelmetlen.Legalábbis szerelés közben.
Mondjuk nem biztos,hogy eljutok most Hatvanba,de még ez változhat addig...
Köszönöm a felajánlást,a többit majd megbeszéljük a talin.(remélem)

000000000

Van egy 1940-es kiadású vasesztergályos kézikönyvem ami iparitanulóknak készült,108 oldal sok hasznos érthető leírás kezdő hobbi esztergályosoknak is. Akit érdekel lefényképezem az oldalakat és elküldöm, esetleg aki tudja közzé teheti majd .