Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Én ilyenkor megmondom a barátomnak, hogy hol érdeklődjön alkatrész után.... :)

Aluból csináltad ?

vjanos

Reméljük holnap jobb lesz a futam... :D

(egyébként a Youtube-nicked alapján 06.17 a szülinapod? Mert nekem igen :) )

KoLa

Igen de én hobbista vagyok,és akkor élvezek ha meg tudom csinálni, pl aluból!
Nekem ez eszembe sem jutott hogy érdeklődjön alkatrész után!
Már régóta motoszkált a fejembe ez a szögbevésés, bevallom örültem a feladatnak , csak akkor esett le az állam amikor kódot akartam írni!!!
Először Béni jutott az eszembe, egy jó kis varázslóval erre a feladatra , de hát holnapra igértem hogy kész lesz!
Így aztán írtam 50 db nullpont eltolást a fixtures-be Z-re 0.1 mm-ként

4um5b65d

Kicsit tartok tőle, hogy nem fogja bírni az alu.
Nem kompatibilis a poliamiddal.
A fogvastagság eltérés miatt valószínűleg darálni fogja az anyagot a kapcsolódó kerék amennyiben az acélból van.

KoLa

Már hogy! az összekopásra gondolsz?
Nem tudom mi a feladata ennek a fogaskeréknek, de ez a műanyag teleszívta magát olajjal és úgy törik hogy csoda!késsel farigcsáltam ki a fogárkot hogy mérhető legyen a szöge a vésésnek!( mivel fröccsöntött, és maradt egy kis vállrész a fogárokban )
ekkor pattant le a fele a fogaskeréknek!egyébként csak 3-4 foga hiányzott!

Teaway

4um5b65d

Nem a természetes összekopásra gondolok, hanem arra, hogy a kúpfogaskerék foga ahogy haladsz a kis átmérő felé, úgy csökken a mélysége és csökken a fogvastagsága, miközben a profil alaknak meg kell maradnia.
Ezt nem lehet lekoppintani sem marással, sem egyfejes véséssel.
De szóba jön még az alumínium és az esetleges réz/bronz alkatrészek közt a kémiai korrózió.
Szóval nem ideális a dolog.
Én inkább műanyagból csináltam volna az egészet, az tartósabb.

4um5b65d

Ennyiért nem volt érdemes vele foglalkozni. :(

KoLa

A fogak csúcsa 45 fokos a fogárok pedig 36 fokos szögűek voltak a méréseim szerint!  
36 fokban van vésve.

KoLa

Köszi! ez az! ha nem lesz jó amit csináltam majd rendelünk egyet!

VighLajos

Gondolj a szakmai kihívásra!
[#smile]
Amúgy tetszett a videója.

PSoft

Régebben többször csináltam konyhai robotgépbe(habverő)a ledarált műanyagkerék helyett bronzból kerekeket.

Igazából ugye ott nem is fogaskeréknek kellene lenni,mert a motorengelyen csiga van.:)
Dehát a kínai ezzel nem foglalkozik.:((

A műanyag agyrészt meghagyva,ragasztani,vagy szegecselni szoktam rá az új koszorút.

Jók is lettek,csak,sokkal hangosabb a ketyere a fém/fém párosíás miatt.

A varrógépnél lehet,hogy ez nem gond.
Nem jár akkora fordulaton a hurokfogó,mint a habverő.:))

Robika37

Hát ez a baj vele ahogy írod, a gyerek modellautójához nékem is kellene ilyesmi.
Hasonló módon kifaragtam marógépen ütőkéssel, köze nem volt hozzá nem gördült az istenért se.
Mielőtt mondanátok a gyárit , az olyan gagyi hogy szinte semmit nem bír ki ....hogyan lehetne mégis házilagosan megoldani????

4um5b65d

A tökéletes kúpfogaskereket nem fogod tudni házilag elkészíteni.
Nem véletlen léteznek kúpfogazó gépek.
Ezeknek a célra kifejlesztett mozgásrendszerük van. Nem hasonlítható más gépekhez.

Robika37

pedig v.mit ki kellene találni mert nagy a kényszer....akár még egy kis gépre be is ruháznék ,nagy cégek nem állnak velem szóba az alkatrész kis db.-száma és mérete miatt vagy mondanak olyan számokat ,hogy elolvasni is csuda...HELP!!