Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4a8dg8sxf

Ahogyan én anno tanultam a 12.9 jelentése:
1200 N/mm2 szakító szilárdság és
a szakító szilárdság 90%-ánál következik be az anyag maradandó nyúlása.

0kae5n7g

Sziasztok,

Adott egy 15-ös TBI motion lineár. Nekem most arra van szökségem, hogy laza, lötyögős legyen, amennyire lehet, persze ne essen szét, ne essenek ki golyók. Mennyivel kisebb golyók tehetők be a gyárinál?

Köszi

3ztiz2p39

[#5296@vamzol123] tól kérdezem a [#t218p9344#] kapcsán.

Milyen csapágyat használtál a forgáspontban?
Milyen lett az ismétlési pontossága a szerkezetnek?

xs55942m6

Hali! dupla, peremezett, feszített csapágyakat kasználtam. A pontosságáról nem tudok mit mondani mert még csak most kezdem el használni. Most kararom hangolni a 3d tapintóval.

zcadjrtvj

Szia, elvileg feledzhető a széntartalmából ítélve. Én a betétedzéssel próbálnám, becsepegtetett metillel létrehozva a védőgázt. A megeresztésre sem venném ki, csak "kihúznám" félig ha tudja a betétedző kemence, így teljesen oxigénmentes környezetben edzhető és ereszthető, ami miatt szívós lesz én nem törékeny.

ywathzay

Mert, mennyi a széntartalma?

zcadjrtvj

A 12.9 magas minőségű csavarokat jelöl, amelyet magas széntartalmú acélból készítenek. Az acél széntartalma legalább 0,28-0,40% között van, de ez a konkrét típustól és gyártótól függően változhat.

0kae5n7g

Sziasztok,
Szükségem lenne, egy olyan megfogókészülékre, ha úgy tetszik tokmányra, ami átereszt 160mm-is akár, és kis átmérőre is összezár.
Nem kell különösen masszivnak lennie,csövet kéne megfogni hegesztéshez, de van hogy át kell bújni karimának.
Az fontos, hogy központosan zárjon hogy más átmérők közepe is ugyanoda kerüljön.
Első körben valami kész megoldást keresek, mielőtt nekiállnék egyediben megtervezni. Erre kérek ötleteket, biztos vagyok benne hogy lehet kapni valamit, ami használható, akár kis átalakitással is. Nyilván a mega méretű esztergatokmányok nem játszanak.
Köszi

xw705sph

Valahol van elmentve ilyenem. Nyomatekot is at kell vinnie, vagy a cso forgatasat mas vegzi?

0kae5n7g

Első elképzelés szerint a cső nem forogna, szóval abszolut csak fognia kell.

xw705sph

Hetvegen megnezem. Egy olyat rajzoltam egyszer, aminel ket lezervagott lemez elforgatasaval 3 vagy 4 pofa megszoritja a csovet.

0kae5n7g

Rendben, köszi. Első körben valami készen kapható megoldást keresek, de ha nincs olyan amit érdemes felhasználni, akkor marad az egyedi tervezés/gyártás.