Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Van benne fantázia , ipari mérögépet láttam ezen az elven müködni , villámgyors volt .

s73tgf9vg

Ezek a 3 karú robotok valóban nagyon gyorsak, a precizitását nem tudom, de amit láttam 3D nyomtatót hasonlót, az nagyon szépen és gyorsan dolgozott.
;http://www.youtube.com/watch?v=0-Kpv-ZOcKY&" TARGET=_fnew>;http://www.youtube.com/watch?v=0-Kpv-ZOcKY;
;Van most egy hasonló projektem csak stereolyth anyaggal és lézerrel plusz rc modell szervo motorral, tehát olcsó is lesz.

3vv2btrhv

Na ez nagyon érdekell , kicsit pontosabban . Tehát lézer világitja meg az UV gyantát ??  
;És a vezérlö progi honnan van ??

s2k5ycubj

Nem semmi! Azért ennek sem szeretném kézzel,mondatról-mondatra,megírni a G-kódját...

s2k5ycubj

Nem lesz csigás 3D nyomtató?

3vv2btrhv

Én FDM- re tettem le a voksomat !!Csak szeretném tudni mások hogyan gondolkoznak .

s2k5ycubj

Ok,de mi az az FDM?

Szedlay Pál

A Renishaw készít mérőgépet és marót is 5 mikron a pontossága Kutyánszky Úr elmondása alapján.

3vv2btrhv

Höre lágyuló anyagból készült réteg nyomtatás .

3vv2btrhv

A márka nem jutott eszembe .

s73tgf9vg

A vezérlő programot már elkészítettem, eredeti szakmám programozó így azzal nem volt gondom.
;Az elektronikai részénél tartok, a pontosságot kell belőjem, mivel Mach3 vezérli majd ezért ki kell cseréljem a servo motorok gyári vezérlőjét egy sajátra. Egy pic megoldja.
;Maga a nyomtatás pedig a projektoros dolgokhoz lesz hasonló, egy UW lézer fogja megszilárdítani a folyadékot, van már pár hasonló projekt, csak lineárisan mozgó szerkezettel.

s73tgf9vg

Reprap, makerbot és társai? Vagy valami komoly árkára ruházol be?
;ˆ Szedlay Pál: Most nézem a Renishaw honlapját, vannak érdekes dolgok és a gépeik is tetszenek. Lehet lopok ötletet tőlük.

3vv2btrhv

Pénzen mull minden ! Ha van készen veszem meg .