Épül a gépem ::: MCMLXXXII

Indította gaben, 2025 február 26, 08:03

Előző téma - Következő téma

vyvk7xm7

Jesszus. Átmeneti kötéssel, illesztett szárú csavarokkal és dörzsárazott lyukakkal akarod összerakni? [#vigyor2]

Gondoltam fúrsz egy kilences lyukat a nyolcas csavarnak és félig meghúzva beállítod, majd készre húzod.
Azután ha készre van húzva, esetleg összefúrod egy hármas lyukkal és ütsz bele egy félgömb fejű alu szegecset illesztőszegnek.

xhadp99yn

ez a mennyiség az egészre van beleértve a csapágyak rögzítését is mert az is M5

xhadp99yn

Felkerült az önbeálló talp is és a derékszög [#taps]

ydud4uw6m

Az csak saccoló,Eza derékszög.[#smile]

(Ha én készíteném,előbb a tárgyasztalt raknám össze,és ahoz állítanám a hídat.)

t5jvxzhgc

Akkor végre már, el is végezheted az első, egyszerű "merevségi tesztet" a vázon.

Állítsd síkba x és y irányban is,és rögzítsd a tappancsokkal az alapkeretet.
Utána, -mondjuk- a jobb első tappancs csavarját állítva, kezd el süllyeszteni a keret jobb első sarkát.
Figyeld, hogy mennyi süllyesztés után kezd billegni a négy tappancson a keret.
Azt is figyeld, hogy a függőleges keret felső sarka mennyit "vándorol" ilyenkor.

vyvk7xm7

Ez így nem ér. A teszt után sem lesz világos, hogy elfogadható-e, vagy nem kielégítő.
Előre kéne definiálni a kiváló, megfelelő, majdnemjó, szánalmas kategóriákat. [#vigyor2]

3ztiz2p39

Jó lesz az haggyadmán'!

Ha nem az akkor a következő...
Olyan csak a mesében van, hogy az okos más kárán tanul.

t5jvxzhgc

xhadp99yn

Ilyen talpakat tettem a négy sarokra szerintem nem fog billenni vagyis azt hiszem vagyis nem tud

De a torony még nincs rögzítve és lehet hogy lesz alatta is 1 1

vyvk7xm7

Nekem.
Meg esetleg a velem hasonszőrű, gépészeti tehetségmenteseknek. (Nem kizárható, hogy van még ilyen, ha nem is valószínű.)
Mit is kezdhetnék pl. egy rugalmas elhajlás milliméter értékével önmagában, ha nem tudom, hogy az sok-e, vagy kevés, esetleg pont jó.
Az elődefiníció híján minősíthetetlen teszteredménynek, ahogy nincsen előre megírt célja, úgy utólag értelme sem.

Ez egy képlékeny matériával dolgozó eszköz lesz. Lehet, hogy bármi ruganyagból is meg lehetne építeni?

fn47xk7ei

"Olyan csak a mesében van, hogy az okos más kárán tanul." [#eljen] Nekem ez a mondat az viszi a "pálmát" a fórumon az utóbbi 30 napon belül.(Most itt nem tudtam visszatartani magam a hozzászólástól .[#worship])

vyvk7xm7

A háromlábú szék garantálja az ingadozás-menetességet, mert a lábvégei mindig egy síkon vannak, az ülőkéje meg 0 dimenzióban mozoghat a lábvégekhez képest.
Háromig minden új láb megszüntet egy ,,szabadságfokot" de a többi csak több lehetőségeket teremt a stabil helyzet felvételére.
Több lehetséges stabil helyzet = billegés.

t5jvxzhgc

No de, a kategóriákat már definiáltad Te magad.
Töltsd ki a tudásod szerinti, rögzített tartalommal/paraméterekkel is őket.
Aztán, ha esetleg jönne egy
Idézrugalmas elhajlás milliméter érték
, tudni fogod, hogy Neked elfogadható-e, vagy nem kielégítő.

A definiált
Idézbármi ruganyag
kategóriába, igen sok minden belefér.
Pld. én ott látom a sorban a sárgarépát is,és...nem is annyira a sor végén.:)

000000000

Sziasztok! Lehet, hogy nem ide illik, de felteszem kérdésem.. :)

Tehát, kb mekkora teljesítményű marómotorra lenne szükségem fa marásához? Nem szeretnék nagy fogásokkal dolgozni.. max 1-2 mm..
És milyen plusz "drágább"alkatrészek kellenek még hozzá? (nem csavarokra meg tartókonzolokra gondolok... )
Köszi!

870i9bgc

Hali ezt a kérdést szerintem a "Segítség béna vagyok" vagy a "kezdőbe" kellett volna rakni!