Épül a gépem ::: Farkas Ádám

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, eggyet értek veled, a Z ügyében.
A legtöbb gép a rosz Z konstrukcióján vérzik el.
Ha ehhez még más baj is társul ...........

dpzc3uzn

A Z nálam is azon az elven működik mint nálad, a lineáris sínek mozognak a kocsik állnak. Sikerült kihoznom a minimális távolságot a híd és a főorsó között. Még a Z motor pereméből is le kellett faragnom :))

dpzc3uzn

Ha jól emlékszem a kocsik golyófelfekvő felülete 100mm a távolságuk 400mm, ugyanis az asztal alatt vannak bent(nincs jelentősége). Gyanítom elég nagy erő szükséges a keret szétnyomásához, meg fogom mérni pontosan a hibát. A keret középen össze van kötve a profilon végig van csavarozva a lineáris acél sín, és még a golyósorsó is besegít, de vajon mekkora erő keletkezik mondjuk egy 6-os maró hegyén alumíniumba ami megcsavarná a mechanikát? Amúgy igazad van a világ nem tökéletes én sem.[#worship][#worship]

dpzc3uzn

Köszönöm szépen... még nincsen ára. ez még csak prototípus.

9789sd68

mekkora ötlet volt ez a darabolása a gépnek  
soha nem jutott volna eszembe, hogy akár így postázni is jó meg van pár centi plusz is

bár szerintem ezt a magasítósdit védeni kellene

dpzc3uzn

Ez a magasítósdi csak később jutott eszembe, nincs jelentősége, habár hat db 6-os csavar is elbír egy trabantot :) a képen nincsen rajt a párhuzam amire ráül a híd. Mondom ez csak egy lehetőség...

dpzc3uzn

...hát igen, nekem már törött össze gépem a postán, pedig jól be volt csomagolva [#confused]

dpzc3uzn

csatlakozók:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/W500/DSC03504.JPG" border=0>

3ztiz2p39

Az asztallap profiljai hogy néznek ki?
Három darabból és két fajtából áll össze?
Hol vetted , mennyiért, azt is síkba martad előre?

3ztiz2p39

"a gépvázba nem szabadna melegítő alkatrészeket beépíteni. (ezt senki sem kritizálta:) "

Mert azt hittük ezzel lesz termosztálva a gépváz :))

dpzc3uzn

Igen két fajtából van 90-es és 270-es méret van. az még nincsen síkba marva, még csak feldobtam hogy kinézzen[#lookaround]
Magyarországon vettem megkeresem majd a helyet a leveleim között fejből nem megy.

vyvk7xm7

„a világ nem tökéletes én sem”
Nem kis dolog ezt tudni. Én ehhez gratulálok neked.
De sokan hiszik magukról az ellenkezőjét.

vyvk7xm7

„de vajon mekkora erő keletkezik mondjuk egy 6-os maró hegyén alumíniumba ami megcsavarná a mechanikát?”

Nem találok adatokat a PROTEC főmotorodra, megint találgatni kényszerülök.
Ha van vagy 1kW teljesítményű, forog kb. 24000-et percenként, és áll rá az M = P / 6,28 /n
képlet, akkor a billenő nyomatéka lehet talán 0,4Nm.
Az a forgásközépponttól 3mm távolságban kb. 13,5kg-al egyenlő, a VP féle igen hasznos digitális horgászmérlegen.

Ha a szélső helyzetben lévő Z-re ráakasztanád a horgászmérleget, meghúznád kb. 13,5kg-ig, akkor egy indikátor óra megmutatná az ehhez tartozó keresztbe fordulás okozta hibát. Vagy akár még a leeresztett Z max. elhajlását is bele megmutathatná egy ilyen szélsőséges terhelési körülmény hatására.

bmejdz9nu

Adám ez jó gép lesz!!!... ehhez nem férhet kétség...Persze kellenek "kompromiszumok" mint mindenben az életben... azaz az értékarányosság fontos...
Sajnos most jól be vagyok havazva most sok más dolgom miatt (fontos és "nagyon költséges" döntéseket kell hoznom a cégemnél)...  
Na de de majd letisztulnak a dolgaim... :)))

dpzc3uzn

Ma megcsináltam a tesztet amit kértél, és elégedett vagyok az eredménnyel. Sajnos halmérlegem nincsen (de már megrendeltem:). Egy 12Kg-os súllyal húzattam meg a főorsót, szélső állapotban, a híd középen állt. Mérőórával mértem a kocsik 0.12mm mozdultak el.  Holnap megmérem a marómotor teljesítményét, de ha jól emlékszem 3-350W Alumaráskor. Azzal tudsz számolni. [#wave][#wave][#wave]
Meg vagyok elégedve, én is rosszabbra számítottam. [#worship]