Épül a gépem ::: Farkas Ádám

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

De én majdnem biztos, hogy holnap látni fogok. :))

Mesélj róla egy kicsit!!!

dpzc3uzn

Akkor ez most a kész átverés :)

Ma kaptam kézhez, csak annyit tudtam egyenlőre  hogy szoftverrel vezéreltem, JOG módban soroson..[#nevetes2]

6x0ud2xg

Ádám ez Esztergomból származik ? ( a közös ismerősünktől ?

dpzc3uzn

000000000

Szia Ádám!
Ma értettem meg ezt a fél mondatod "Ezzel megoldódott a két tengely külön home pozícióra futásának problémája", mivel épp ismerkedek a Mach-ban a limit/home kapcsolók bekötésével. A hidat nekem is két motor mozgatja és ugyan a Z még a Holdba van, de már megbántam, hogy nem egymotorosra terveztem. Az Y és tengelyt ugye közösítettem, mozgatás rendben is megy, de pont ma az első Home pozícióra álláskor jött elő a probléma. A két motor, aminek elvileg szinkronban kellene mozognia, külön, egymás után akarja felvenni a Home pozíciót. :(

dpzc3uzn

én a helyedben valami külső megoldáson gondolkodnék,valami logikai kapuson..  esetleg közös step/dir-ről hajtsd a két motort és akkor szerintem egyszerűbb a megoldás..
nem bíznám a Mach-ra :( szerencsére nekem már almás :)

barhz9bni

Valaki árulja el, hogy hogyan lehet ilyen épül a gépem topicot kikönyörögni? Mi az admin címe? :) Köszi :)

000000000

Így van, ahogy írod!
A közös step-dír vezérlés tökéletes.
Én a Mach3-ra az életemet is rábízom!
Kb 4-éve megy hibátlanúl.[#eljen]

3ztiz2p39

a párhuzamos tengelyt slave-nek kell definiálni, ilyenkor jól működik a home funkció is.

dpzc3uzn

Gondolom most is slave-ben használja, máshogy talán nem is lehet [#nemtudom]

barhz9bni

4a8dg8sxf

"nem bíznám a Mach-ra :( szerencsére nekem már almás :) "

És az almás jobb mint a mach3? [#eplus2]

dpzc3uzn

Írj Varsányi Péternek, és nyit neked :)

4a8dg8sxf

Bocsánat, a válasz gomb lemaradt.
Válasz a #1161-re

000000000

Kevéske elektronikai tudásommal jobban járok, ha inkább átalakítom egy motorosra. Pedig mennyit agyaltam rajta már az elején és végül mégis a rosszabb, bonyolultabb megoldást választottam. :(