Épül a gépem ::: Farkas Ádám

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

jv7pu3a5p

Nekem az X szán megoldása jön be. Alul, felül a lin hátul pedig az orsó, még viszonylag védett helyen is van a forgácstól.
[#eljen]
A Z dobozolást meg rólad másoltam. [#vigyor3]

jv7pu3a5p

Na kezdődik,  
Gyere el hozzám, ha akarsz látni egy gyors léptetős gépet. [#wink]
Minek rémisztgetni itt az új gépépítőket... [#shakehead]

t62d6ha2b

Szia Ádám!
Szeretnék neked írni egy e-mailt, a fórumon keresztül nem megy. Légyszíves írj a zoltan kukac kezsmarki pont hu címre (akár csak 1 szót). Kösz!

vyvk7xm7

Szép estét Ádám!  
Jó, hogy megint építesz.
Mi az oka annak, hogy nem fordítod vissza a motorokat, hogy ne lógjanak ki a konstrukcióból.
Direkt így tetszik neked, vagy műszaki oka van?
Nagyon szép lesz ez a gép is, mint a többi, amit építettél. Tisztelet érte.

000000000

Lehet hogy nagyképű kijelentés, de ha tudom hogy nincs érzékem valamihez akkor hiába feszegetem a határokat abból nem fog semmi jó kisülni.
Például a főzéshez se érzékem se affinitásom ezért nem is szólok bele max azt tudom megmondani hogy jó vagy nem jó a végtermék.      

000000000

Zoli a te léptetős géped nem lehet egy lapon említeni a többivel.
Remélem érted a burkolt célzást [#awink]

dpzc3uzn

Most volt két hét szabim amikor rászántam magam.
Az az oka hogy így nekem a legegyszerűbb!! (legegyszerűbb a legjobb jeligével)
A másik hogy utálom ezeket a gagyi kotyogós szíjakat amik csak a hibát :) és a súrlódást viszik a rendszerbe.
A Z szíj csak azért került bele mert nem férne el másként a motor, és az áttétel miatt nem csorog le a motor kikapcsolt állapotban.. (ez a szíj nem kotyog).

Szóval lehetne beforgatni a motorokat, ha kiállításra készülne biztos meg is tenném, de használatra szerintem így is tökéletes, és hibát sem okoz.  
[#buck]

s7manbs8

Most már nem csak jó gépek születnek, hanem szépek is amellett. :)

2dbfy8y

Nagyon jó és tökéletes ez Ádám![#eljen]

dpzc3uzn

Nem tökéletes, de a célnak megfelel [#smile]
Köszönöm a gratulációkat!!

2dbfy8y

Szia!
Én nem akarok senkivel kötekedni!
De valamilyen szinten, igazat adok LZ-nek is!
Mért ne lehetne gyors léptetős gép!?
Az enyém is tudja hiba nélkül a 15-20m/min gyorsjáratot! Jó áttétel és jó meghajtás, és század pontosságban vissza is pozicionál gyorsjárattal is! Hobby szinten meg bőven elég a század pontosság szerintem!  [#nevetes1]
Ez nem kötekedés akar lenni!

ka0w57tns

szia Ádám
nagyon jókat és tetszetőseket csinálsz , de ezt  már hallhattad sokszor, de még fogod is !!!  :)
egy kérdésem lenne az asztalról.
milyen profil ?  hol ? és menyiért ?  ...3 lett :)

000000000

Szia Ádám!

Nagyon jó kis gép lett!
Olyan kérdésem lenne kb menyibe kerül egy ilyen gép meg építése?
válaszod köszönöm előre is !

dpzc3uzn

Én nem is írtam hogy LZ-nek nincs igaza! Olvass vissza. Csak annyit hogy olcsóbban jöttem ki vele mint egy 2Nm-es léptetős szet, digitális vezérlővel, és tápokkal. Amúgy a gépeim 90%-át léptetőmotorral csináltam(om)

dpzc3uzn

www.mayer.hu nem emlékszem mennyi de nem olcsó 20-30e.. 270, és 90mm széles darabokból van